Ankara'da yüzde 50'lik zam simitçi esnafına yetmedi

Ankara'da yüzde 50'lik zam simitçi esnafına yetmedi

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, simidin son zamla 15 TL’ye satılmasına rağmen esnafın bu zamdan memnun olmadığını ve simidin temel bir gıda ürünü olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simide yapılan zammın maliyet nedeniyle yapıldığını ve olması gereken zamandan çok sonra gerçekleştiğini Ulus’a yaptığı açıklamalarla ifade etti. Sene başında yapılan yüzde 50 oranındaki zammın tepki görmesi nedeniyle yüzde 25’lik kısmının ancak 7 ay sonra yapılabildiğini ifade eden Delibaş, “Gecikmeli gelen bir fiyat güncellemesi oldu. Maliyetler artmaya devam ederse yarın yine zam yaparız. Simit temel gıda değildir” dedi. Yapılan son zamla 15 TL olarak satılan simidin maliyetinin hala tam olarak kurtarmadığını ve esnafın bu zamdan da memnun olmadığını açıklamalarına ekleyen Savaş Delibaş, “Sadece esnafın yükünü hafifletmiş olduk. Esnafımız özverili bir şekilde simit üretip satışını yapıyor. Bu sonuçtan esnaf kesinlikle memnun değil” dedi.

savas-delibas.jpg

ESNAF MEMNUN DEĞİL

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, yapılan zammın aslında olması gereken bir fiyat güncellemesi olduğunu ve esnafın bu zamdan memnun kalmadığını vurguladı. Delibaş, “Geç kalınmış bir fiyat güncellemesi. Bu güncelleme esnafı tabii ki memnun etmedi. Çünkü maliyetler hala bu fiyatların üzerinde. Sadece esnafın yükünü hafifletmiş olduk. Esnafımız özverili bir şekilde simit üretip satışını yapıyor. Sonuçta 7 aylık süreçte yüzde 50 gibi bir zam yapılıyor ve bu sonuçtan esnaf kesinlikle memnun değil. Para kazanabilmesi ve işleri yürütebilmesi için bu fiyat esnafı kesinlikle tatmin etmez. Şu anda esnafın sadece sırtındaki yük hafifledi” diye konuştu.

3-001.jpg

YARIN OLSA ZAM YAPILIR

Yapılan zammın gecikmeli olduğunu ifade eden Savaş Delibaş, “Zam konusu tamamen maliyetlere bağlı bir konu. Bu nedenle malzemelere yarın zam gelse bizler de mecburen yarın zam yapmak zorunda kalacağız. Bununla birlikte yeni yılda asgari ücretin artmasıyla maliyetlerimiz de artacak. Bizler de oturup yeni fiyatı konuşacağız. Esnafımızın işlerinin devamlılığı için bunu yapmak zorundayız. Maliyetlerin arttığı noktada zam yapacağız. Her şeye zam gelen bir noktada simidin fiyatını sabitlemek akıl mantık işi değil” açıklamasında buluştu.

2-003.jpg

TEMEL GIDA DEĞİL

Savaş Delibaş, simidin temel bir gıda ürünü olmadığına dikkat çekerek, "Simit kesinlikle bir temel gıda değildir. Ekmek, su ve yumurta gibi bir gıda ürünü olarak değerlendirilmemelidir ve malzemelerinin neredeyse tamamı ithal edilmektedir" dedi. Delibaş, 7 ay önce simidin fiyatının 10 liradan 15 liraya çıktığında büyük tepki aldığını, bu tepkinin de simidin temel gıda olarak görülmesinden kaynaklandığını belirterek, "Bunu bilmek gerekiyor; simit kesinlikle temel bir gıda ürünü değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.