Ankara'da yeşil alan keyfi devam ediyor: Başkentlilerden yoğun ilgi

Ankara'da yeşil alan keyfi devam ediyor: Başkentlilerden yoğun ilgi

ABB, kente yeni park ve rekreasyon alanları kazandırmaya devam ediyor. BAKAP, Çubuk-1 Barajı, Lodumlu ile Batıkent Rekreasyon Alanları, Gazi Park, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı ve 30 Ağustos Zafer Parkı Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

ABB, kente yeni park ve rekreasyon alanları kazandırmaya devam ediyor. BAKAP, Çubuk-1 Barajı, Lodumlu ile Batıkent Rekreasyon Alanları, Gazi Park, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı, 30 Ağustos Zafer Parkı ile Hacıkadın Kent Ormanı Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

“Yeşilin Başkenti” sloganıyla çalışmalarını sürdüren ve kentteki atıl alanları değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Başkente kazandırdığı yeşil alanlar yoğun ilgi görüyor.

Başkentliler; Ankara’nın dört bir yanında kurulan park ve rekreasyon alanlarında yazın keyfini çıkarırken hem spor yapıyorlar hem de eğlenme ve dinlenme fırsatı yakalıyorlar.

2-001.jpg

ATA’NIN MİRASINA SAHİP ÇIKILDI

Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde yıllardır atıl durumda olan alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkentlilerin keyifle vakit geçirebileceği yeni bir etkinlik ve rekreasyon alanına dönüştürüldü.

“Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı” adı verilen 940 bin metrekarelik alan içerisinde; Dijital Hayvanat Bahçesi, yürüyüş ve bisiklet yolları, şenlik ve konser alanları gibi pek çok sosyal donatı yer alıyor.

GAZİ PARK DOLUP TAŞIYOR

Yıllardır atıl durumda kalan yaklaşık 62 bin metrekarelik alana sahip olan bölgeyi “Gazi Park”’ ismiyle, Başkentlilerin gönüllerince eğlenmeleri için hizmete açan Büyükşehir, 7’den 70’e tüm vatandaşları ağırlıyor.

Gazi Çiftliğine çok yakın bir mesafede olan park içerisinde çim tepeler, çocuk oyun grupları, çocuk kum havuzu, nilüfer göleti ve spor sahası bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren BelPa Restaurant Kafe’de ise; hijyenik, kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet imkânı sunuluyor.

4.jpg

KENTİN MERKEZİNDE YEMYEŞİL BİR ALAN

Şehrin merkezinde 166 bin metrekarelik yemyeşil bir alana sahip, vatandaşların en fazla talepte bulunduğu spor aktivitelerinin de unutulmadığı 30 Ağustos Zafer Parkı’nda, 3 şerit halinde bin 540 metre uzunluğunda bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları yer alıyor.

Ahşap oturma grupları ve tamamen doğal materyallerden yapılan çocuk oyun alanları ile her yaştan vatandaşın vakit geçirebileceği parkta ücretsiz Wi-Fi hizmetinden de yararlanılabiliyor.

BÖLGEYE NEFES OLDU

Çankaya ilçesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı’nın yanına inşa edilen ve 130 bin metrekarelik alana sahip olan Lodumlu Rekreasyon Alanı; doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Bölgeye nefes aldıran, 94 bin metrekaresinin yeşil alan olduğu rekreasyon alanında emekliler lokali, çocuk oyun alanı, bisiklet yolu, fitness alanı, koşu yolu, basketbol sahası, tenis kortu ve mini futbol sahası yer alıyor.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.