Ankara’da yeni bir adım: Şehir için çalıştay düzenlenecek

Ankara’da yeni bir adım: Şehir için çalıştay düzenlenecek

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan "Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerlerini Anlama Çalıştayı" projesi kapsamında Kültür Sanat Muhabirleri Derneği önemli ziyaretler gerçekleştirdi.

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan "Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerlerini Anlama Çalıştayı" projesi kapsamında Kültür Sanat Muhabirleri Derneği önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir, İlk Sayfa Gazetesi Yazı işleri Müdürü Adem Orman ve beraberindeki heyet, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı ziyaret ederek projeye dair bilgilendirmelerde bulundu.

sjdj.jpg

Gökdemir, projenin, 5 bin yıllık kesintisiz bir geçmişe sahip Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini siyasetin ve bürokrasinin gölgesinde bırakmamak adına kamuoyu oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Ankara’nın bir kültür sanat şehri olduğunu vurgulayan Gökdemir, kısa süre önce vefat eden ve “Ankara Şehrengizi” ile bilinen yazar D. Mehmet Doğan’ın çalıştayda anılacağını ifade etti.

dydhyd.jpg

“SANAT VAZGEÇİLMEZ UNSUR”

Çalıştaya ev sahipliği yapacak Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ”Sanat bir şehrin ve toplumun vazgeçilmez unsurudur. Sosyal hayatın içinde kültürel etkinlikler olması gerekir. Bu konuda hem Altındağ için hem de Ankara için özenle çalışmalarda bulunuyoruz. Toplumumuzu sanata ve kültürel etkinliklere yönlendirmeliyiz. Bu konuda çalışmalarımızın devam etmesinin yanı sıra projeleri de destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

gdhdh.jpg

“YENİDEN YAZMAK GEREKİYOR”

Konu ile ilgili konuşan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Ankara’nın sadece bürokrasi şehri olmadığını duyurmalıyız. Bu noktada Ankara’yı yeniden yazmak gerekiyor. Şehrimiz tarihi ve kültürel olarak çok önemli bir yerde. Yüzyıllar boyunca çeşit çeşit medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve yapmaya devam eden şehrimizi en güzel şekilde tanıtmalıyız” açıklamasında bulundu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.