Ankara’da yaz Kuran Kursu sorunu

Ankara’da yaz Kuran Kursu sorunu

Okulların tatil olması ve bayramın bitişiyle birlikte gözler camilerde başlayacak Kuran Kurslarına çevrildi. Aileler, çocuklarını Allah’ın kelamını öğrenmesi için göndermeye hazırlanırken, camilerdeki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı.

14 Haziran’da karnesine kavuşan binlerce çocuk, tatil sevinciyle bayram sevincini bir arada yaşadı. Çocuklar, Kurban Bayramı sevincinin ardından 1 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan Kuran Kursu heyecanına gözünü çevirdi. Pek çok aile, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı camilere çocuklarını kaydettirirken, bazı aileler ise camilerdeki yoğunluk nedeniyle Kuran Kursu açan Halk Eğitim Merkezlerine müracaat etti. Ancak halk eğitim merkezlerinin 9 yaş ve üzeri öğrenci kabul etmesi ve haftada yalnızca iki gün eğitim vermesi aileleri zor durumda bıraktı. Çocuklarını Allah’ın kelamını daha rahat ve konforlu ve iyi eğitim alabileceği bir yere göndermeyi düşünen aileler, yetkililerden bu konuda bir girişim yapılmasını bekliyor.

cami-2.jpg

CAMİLER ÇOK KALABALIK

Okulların tatile girmesi ve Kurban Bayramı'nın sona ermesi ile birlikte Ankara'da yaz Kuran kurslarına yoğun talep başladı. Aileler, çocuklarını Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri için camilere kayıt yaptırırken, camilerdeki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Bu yoğunlukta çocukların sağlıklı bir eğitim alamayacağını düşünen bazı aileler ise cami dışında Kur’an Kursu açan noktalara yöneldi.

cami-3.jpg

HALK EĞİTİM’DE YAŞ ŞARTI

Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşayan vatandaşlar, camilerdeki yoğunluğun ardından çocuklarının kaliteli bir şekilde Kur’an-ı Kerim öğrenebilmesi için Halk Eğitim Merkezlerine müracaat etti. Camilerdeki yoğunluğu azaltabilmek ve Kuran Kursu için ikinci bir nokta olabilmek için kurs açan Halk eğitimden aldıkları cevap karşısında ne yapacaklarını bilmeyen insanlar, yetkililerden bu anlamda çözüm beklediğini ifade etti. Mamak Halk Eğitim Merkezleri, aileleri 9 yaşından küçük çocukların kayıt ettirilemeyeceğini söyledi. Ayrıca günde dört saatten haftada iki gün eğitim verilmesi de eğitim kalitesi noktasında kötü olacağı şeklinde yorumlandı.cami-4.jpg

Aileler ise bu duruma tepki gösterdi. Kuran’ın küçük yaşlarda daha rahat ve daha kolay öğrenilebileceğini belirten aileler, Mamak Belediyesi’ne bağlı halk eğitimden haftadaki ders saati anlamında yeni adımlar beklediğini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.