Ankara'da yaşayan Osman Topçu, araç kiralamak isterken 49 bin lira dolandırıldı

Ankara'da yaşayan Osman Topçu, araç kiralamak isterken 49 bin lira dolandırıldı

Ankara'da yaşayan Osman Topçu, ailesiyle beraber Bursa’ya gitmek için internet üzerinden araç kiralamaya çalışırken 49 bin 710 TL dolandırıldı. Vatandaşları uyaran Topçu, “Kiralama işlemi yaparken keşke mağazaya gidip yüz yüze görüşseydim” dedi.

Ankara'da ikamet eden Osman Topçu, eşi ve çocuklarıyla birlikte Bursa'ya gitmek amacıyla internet üzerinden araç kiralamaya çalışırken 49 bin 710 TL dolandırıldığını iddia ederek Ankara Adalet Sarayı'na şikayette bulundu. Topçu, kendisini dolandıran kişilerin çeşitli sahte firma ve isimlerle hareket ettiğini belirtirken, dolandırıldığını fark ettiğinde çok geç olduğunu dile getirdi. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Topçu, güvenilir ve resmi araç kiralama firmalarını tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

arac-kiralarken-dolandirildi-001.jpg

KOMŞUNUN TAVSİYESİ ÜZERİNE İRTİBATA GEÇTİ

Yaşadığı dolandırıcılık olayının 3 Ekim günü başladığını söyleyen Topçu, internet üzerinden araştırma yaparken komşusunun tavsiyesi üzerine bir araç kiralama firmasıyla irtibata geçtiğini belirtti. Görüşme esnasında firmanın sahte bir versiyonu ile muhatap olduğunu sonradan anladığını belirten Topçu, şunları anlattı:

“Eşim ve çocuklarımla birlikte Bursa'ya gitmek için bir araç kiralayacaktım. Komşumun tavsiyesi üzerine bir firmadan Mehmet K. isimli şahısla iletişime geçtim. 7 gün için bir araç kiralayacağına dair anlaşmaya vardık. Firma, kiralama bedeli olarak 4 bin 550 TL ve 3 bin TL depozito olmak üzere toplam 7 bin 550 TL istedi. Parayı Onur M. adlı bir şahsın banka hesabına IBAN yoluyla gönderdim.”

osman-topcu-001.jpg

ÖDEMELERİN ARKASI KESİLMEDİ

Ödemenin ardından Ali A. isimli şahıs tarafından arandığını dile getiren Topçu, sigorta bedeli olarak 8 bin 400 TL ve kasko bedeli olarak 12 bin 680 TL daha ödemesi gerektiği söylediklerini aktardı. Topçu, durumdan şüphelenmesine rağmen, aracı teslim alabilmek için bu ödemeyi de yaptı. Ancak işler burada bitmedi. Dolandırıcılar, Topçu'dan 21 bin 80 TL daha talep etti. Kendisine bu ödemenin ardından işlemlerin sonlandırılacağı ve paranın iade edileceği söylendi. Ancak bu ödeme de yapıldıktan sonra herhangi bir iade gerçekleşmedi. Tekrar bir telefon görüşmesi yaptığımda benden 42 bin 160 TL daha para göndermemi istediler. Ben de parayı ödemeyeceğimi, işlemlerin iptal edilerek parayı iade etmelerini söyledim. Fakat herhangi bir sonuç alamdım.

kiralik-arac.jpg

“İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUM”

Dolandırıldığını anladığında işlemleri durdurmaya çalıştığını aktaran Topçu, bu süreçte kendisiyle yapılan tüm görüşmelerin sona erdiğini belirtti. Maddi ve manevi olarak uğradığı zararlar nedeniyle dolandırıcılardan davacı olan Topçu, “Banka hareketleri ve gerçekleştirdiğimiz görüşmede işlem detaylarını gösteren dekontlar ile birlikte, şahıslarla yaptığımız WhatsApp yazışmalarının ekran görüntülerini de sundum. Herhangi bir hizmet almadığım halde toplamda ödediğim 49 bin 710 TL'nin, şahıslar tarafından iade edilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

TOPÇU, VATANDAŞLARI UYARDI

Dolandırıcıların profesyonel bir şekilde hareket ettiğini belirten Topçu, ilk etapta şüphelenmemesinin nedenini, komşusunun tavsiye etmesinden kaynaklı olduğuna bağladı. Topçu, sürecin ilerlemesiyle beraber, sahte bir firma tarafından dolandırıldığını fark ettiğini belirtti. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Topçu, “Araç kiralarken, internet üzerinden işlem gerçekleştirmeyin. Direk araç kiralama yerlerine giderek, buradan araçlarınızı kiralayın. Resmi ve güvenilir olmayan yerlerle çalışmayın. Ben düştüm bir hataya, kimse benim düştüğüm hataya düşmesin” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.