Ankara'da üretildi: Ücretsiz dağıtıldı!

Ankara'da üretildi: Ücretsiz dağıtıldı!

Ankaralı vatandaşlar sevinçten havalara uçuyor. Bostandan taze taze toplanan sebze ve meyveler o ilçede yaşayan vatandaşlara dağıtıldı. Ankaralılar keşke ben de o ilçede yaşasaydım diyor.

Keçiören Belediyesi vatandaşları sevindiren önemli bir çalışmaya imza attı. İlçede ekimi yapılan bostanlardan elde edilen sebze ve meyveler ilçede yaşayan düşük gelirli ailelere dağıtıldı. Hem organik hem de son derece lezzetli olan ürünler vatandaşın da ekonomisine katkı sağlıyor.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ HİZMET

Keçiören Belediyesi bostanlarda yetiştirilen sebze ve meyveleri ilçede yaşayan düşük gelirli 130 aileye dağıttı. Tarımsal üretime teşvik amacıyla ilçedeki 410 çiftçiye 205 bin adet ücretsiz domates, biber ve salatalık fidesi dağıtıldı. Bu kez ihtiyaç sahiplerine büyük bir çalışmaya imza atan Keçiören Belediyesi kendi bostan ve meyve bahçelerinde ürettiği ürünlerle vatandaşa destek oldu.

Belediye tarafından ilçede yer alan 20 dönümlük alanda kurulan bostan ve 17 dönümlük meyve bahçesinde hasat edilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Hijyenik bir ortamda paketleme işlemi yapıldıktan sonra kabaktan patatese salatalıktan yeşilliğe hatta vişneden şeftaliye kadar birçok ürün ailelere gönderildi. Gönderilen ürünler 130 ailenin yarısında merhem oldu. Keçiören Belediyesi tarafından kurulan bostanda 27 türde 21.297 adet sebze fidesi bulunuyor. Yılın ilk hasadı kabak, patates, salatalık ve yeşillikle yapıldı.

Bahçelerde elma, ayva, armut, şeftali, nektarin, vişne, kiraz, kayısı, badem, ceviz ve erik ağaçları da yer alıyor. Belediye meyve bahçesine ilk kez mahsul almanın heyecanını yaşarken ilk hasat edilen ürünler ise şeftali ve vişne oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.