Ankara’da trafik arttı mı? Ankara trafiği neden arttı? Trafik sıkışıklığı neden?

Ankara’da trafik arttı mı? Ankara trafiği neden arttı? Trafik sıkışıklığı neden?

İnsanlar son zamanlarda Ankara’da trafik arttı mı sorusunun cevabını araştırıyor. Ankara, şehir nüfusu olarak kalabalık olmasının yanı sıra araç yoğunluğu olarak da kalabalık bir şehir olma özelliği taşıyor. Peki, Ankara’da trafik arttı mı?

Ankara ili son yıllarda yoğun ve kalabalık nüfusunun yanı sıra araç nüfusu olarak da çok kalabalık bir şehir olma vasfı kazandı. Özellikle işe gidiş ve işten dönüş saatleri içerisinde trafik yoğunluğunun pik noktalara ulaştığı Ankara’da son birkaç gündür daha yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşanmaya başlandı. İnsanlar, Ankara sabah trafiği kaçta başlıyor? Ankara trafiği ne zaman rahatlar? Ankara trafiği kaçta başlar? Gibi sorular sorarak cevaplarını araştırmaya başladı. Peki, Ankara’da trafik arttı mı? Ankara trafiği neden arttı? Trafik sıkışıklığı neden? Tüm detaylar haberimizde:

ankara'da trafik arttı mı

EN YOĞUN GÜN

Ankara milyonlarca insanın yaşadığı bir şehirdi. Bu nedenle araç sayısı da oldukça yüksekti. Genel olarak Ankara trafiğinin yoğun olduğu zamanlar gün içerisinde yaşanıyordu. Ancak özellikle son birkaç gündür Ankara trafiği oldukça artmaya başladı. Uzmanlar sebebini araştırırken 22 Şubat günü çok ilginç bir eriye ulaşıldı. 22 Şubat 2023 Çarşamba günü, saat 17.30 ile 19.00 arası Ankara’da son 40 senenin en yoğun trafiği yaşandı. Yetkililer, bu saatler arası Ankara’da trafik yoğunluğunun yüzde 95 seviyelerine kadar çıktığını söyledi.

Ankara trafiği neden arttı

YOĞUN TRAFİĞİN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

Ankara’da son 40 yılın en yoğun trafiğinin yaşanmasıyla beraber trafik yoğunluğunun sebepleri araştırılmaya başlandı. Uzmanlar henüz bir açıklama yapmazken, Ankaralı vatandaşlar konu hakkında bazı yorumlarda bulundu. Vatandaşlara göre trafiğin bu denli yoğunlaşmasının sebebi; Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başkent Ankara’ya gelen afetzede vatandaşlarımızın etkisi çok büyük. Konu hakkında görüş bildiren vatandaşlar, “Afet bölgesi şehirlerinden plakalı araçlar çoğaldı. Bu da trafiğin artmasına neden oldu” denildi.

trafik sıkışıklığı neden sorusu için trafik fotoğrafı

BAZI NOKTALAR HEP KALABALIK

İnsanlar kendilerince bu tür yorumlarda bulunsa da Ankara trafiğinde özellikle sabah ve akşam saatleri arasında bir yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Ankara’da 1011 Kavşağı, Akköprü, Ümitköy Kavşağı ve Eskişehir Yolu geliş gidiş yönleri günün belirli saatlerinde tıkanıyor.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum