Ankara’da teleferik nerede? Yenimahalle teleferik saatleri nedir, ücreti ne kadar, kaç dakika sürüyor?

Ankara’da teleferik nerede? Yenimahalle teleferik saatleri nedir, ücreti ne kadar, kaç dakika sürüyor?

Ankara’da önemli bir ulaşım aracı olan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı 2014 yılından beri aktif olarak kullanılmaktadır. Peki, Ankara’da teleferik nerede? Yenimahalle teleferik saatleri nedir, ücreti ne kadar, kaç dakika sürüyor?

Yenimahalle teleferiği sayesinde engelli, yaşlı, çocuk ve her kesim tarafından rahatlıkla ulaşım sağlanıyor. Aynı zamanda Türkiye’de toplu taşıma amacıyla kullanılan ilk teleferik hattı olma özelliğine sahip olan teleferik büyük ilgi görüyor. Peki, Ankara’da teleferik nerede? Yenimahalle teleferik saatleri nedir, ücreti ne kadar, kaç dakika sürüyor? İşte tüm detaylar:

ANKARA’DA TELEFERİK NEREDE?

İlk durağı Yenimahalle metro istasyonunda bulunan Yenimahalle teleferiği Şentepe merkeze kadar devam ediyor. Teleferik hattıyla saatte 2400 kişilik toplu taşıma imkanı sağlanıyor. Teleferik hattında 106 adet kabin bulunuyor.

YENİMAHALLE TELEFERİĞİ KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Yenimahalle - Şentepe arasında 4 durak bulunuyor. Bu duraklar sırasıyla: Yenimahalle metro, Yunus Emre Meydan, TRT Vericiler ve Şentepe. Teleferikte ilk istasyon ile son istasyon istasyon arasında geçen zaman ortalama 16 dakika sürüyor.

ankarada-teleferik-nerede-yenimahalle-teleferik-saatleri-nedir-ucreti-ne-kadar-kac-dakika-suruyor-2.jpg

YENİMAHALLE TELEFERİK SAATLERİ NEDİR?

Ankara Yenimahalle teleferik hattı ilk seferini 06.00 ile yaparken son seferini ise 21.00’de gerçekleştiriyor.

YENİMAHALLE TELEFERİK ÜCRETİ NE KADAR?

Ankara’da toplu taşımada kullanılan ego bileti, temassız kredi kartı veya tek binişlik kartlar ile teleferik yolculuğu sağlanabiliyor. Yenimahalle teleferik ücreti ise tam bileti 6.5 TL olarak fiyatlandırılıyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.