Ankara'da tartışmalı ölüm! Kızı hastaneyi suçladı

Ankara'da tartışmalı ölüm! Kızı hastaneyi suçladı

Ankara'da iş insanı Halil Ünler'in özel bir hastanede geçirdiği üç kalp ameliyatı sonrası hayatını kaybetti. Ünler'in kızı, babasının ölümünden hastaneyi sorumlu tutarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara'da savunma sanayi alanında faaliyet gösteren iş insanı Halil Ünler (59), 26 Temmuz'da rutin kontroller için Sincan'daki özel bir hastaneye başvurdu. Tedavi için gittiği hastanede, 10 gün içinde üç kalp ameliyatı geçirdi ve sonra 5 Ağustos'ta hayatını kaybetti.

KIZI HASTANEYİ SORUMLU TUTTU

DHA’nın haberine göre; Ünler'in kızı Merve Ünler Yılmaz, babasının ölümünden hastaneyi sorumlu tutarak suç duyurusunda bulundu. Yılmaz, "Babamın hiçbir sağlık problemi yoktu. Yürüyerek geldiğimiz hastaneden cenazesiyle birlikte çıkıyoruz" diyerek hastaneyi suçladı. Aile avukatı Serdar Can da hastanenin maddi çıkar gözetttiği ve gereksiz ameliyatlar yaptığını iddia etti.

Hastane yönetimi ise yaptığı açıklamada, tüm tıbbi işlemlerin hastanın onayı alınarak ve gerekli görüldüğü için yapıldığını belirtti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Halil Ünler'in ölümünün ardından hastaneden yapılan açıklama ise şöyle:

"Hastanemize başvuran ve öyküsünde kalp rahatsızlığı olan hastamızın yapılan tetkiklerinde ve muayenesinde kalp rahatsızlığının devam ettiği saptanmış, hastamızın ve yakınlarının onayı alınarak 26 Temmuz 2024 günü açık kalp ameliyatı yapılmıştır. Başarılı geçen ameliyat sonucunda hastamız 30 Temmuz 2024 tarihinde şifa ile taburcu edilmiştir. 2 Ağustos 2024 tarihinde bayılma hissi ile hastanemiz acil servisine başvuran hastamızı kalp damar cerrahisi ve kardiyoloji hekimlerimiz muayene etmiş ve ritim bozukluğu nedeniyle kalp pili takmak üzere angiografi ünitesine alınmış ve başarılı bir şekilde geçici kalp pili takılmıştır. Koroner yoğun bakımda takibi sonrası 3 Ağustos 2024 tarihinde klinik servise alınan hastamız 5 Ağustos 2024 tarihinde kardiyoloji hekimlerimiz tarafından kalıcı kalp pili takılması için planlama yapılmış ve başarılı bir şekilde kalıcı kalp pili takılmıştır. Aynı gün akşam saatlerinde sağlık personelinden habersiz ve desteksiz olarak ayağa kalkıp, lavaboya giden hastamız baygınlık geçirmiştir. Bunun üzerine kardiyoloji hekimimiz hastayı tekrar muayene etmiş ve tomografi istemiştir. Tomografi çekimi sonrasında kalp durması olan hastamıza hekimlerimiz müdahale ederek yoğun bakıma almıştır. Burada da hekimlerimiz tarafından hem kalp pili hem de hastamız muayene edilerek gerekli müdahaleler yapılmıştır"

Olayla ilgili Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.