Ankara’da tarım atağı: Başkan Yavaş AGROTEC’i ziyaret etti

Ankara’da tarım atağı: Başkan Yavaş AGROTEC’i ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 27. Uluslararası AGROTEC Tarım Fuarı'nda Ankara'nın tarım politikalarını ve çiftçilere yönelik desteklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin tarımsal kalkınmasına yönelik önemli adımlar attıklarını duyurdu. 27. Uluslararası AGROTEC Tarım Fuarı'na katılan Yavaş, fuar alanını gezerek Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret etti. Başkan Yavaş, Ankara'da tarımın canlanması için yoğun bir çaba içinde olduklarını vurgulayarak, "Var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

mansur-yavas-3.jpg

TARIM AKADEMİSİ PROJESİ

Yavaş, Ankara'nın tarımsal potansiyelini artırmak amacıyla hayata geçirdikleri projelerden bahsetti. Bunların en önemlilerinden biri, 3.5 milyon metrekarelik bir alanda kurulmakta olan Tarım Akademisi oldu. Bu akademinin, örnek üretim modellerinin geliştirilmesine öncülük edeceği belirtildi.

mansur-yavas-4.jpg

ÇİFTÇİLERE KAPSAMLI DESTEK

Başkan Yavaş, göreve geldikleri günden bu yana çiftçilere verdikleri destekleri de anlattı. Özellikle sulu tarım alanında kaydedilen ilerleme dikkat çekici. Yavaş, "Geldiğimiz günden itibaren yüz bin dönüm sulu tarımı arttırdık" diyerek, bu alandaki başarılarını vurguladı. Ayrıca, çiftçilere tohum, gübre, mazot ve sulama boruları gibi temel ihtiyaçlar konusunda destek sağladıklarını, eğitim alanında da yardımcı olduklarını belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.