Ankara'da tarihi yapılar için özel ekip kuruluyor

Ankara'da tarihi yapılar için özel ekip kuruluyor

Ankara Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Tarihi Kentler ve Etkileşim Çalışma Grubu, yeni döneme yönelik yapılanma toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, sanat tarihçileri, turizmciler ve mimarlar katıldı.

Ankara Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Tarihi Kentler ve Etkileşim Çalışma Grubu, yeni döneme yönelik yapılanma toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, sanat tarihçileri, turizmciler, mimarlar, iç mimarlar ve muhtarlar katılım sağladı.

Toplantıda Ankara'nın UNESCO tarihi miras listesinde yer alan bölgeleri, antik kentler ve Cumhuriyet’in ilanına ev sahipliği yaparak dünya başkenti olma yolunda önemli adımlar atmış olan Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin korunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Ankara turizmine ivme kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi ve yeni dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar da masaya yatırıldı.

TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM OLDU

Toplantının açılışını ve moderatörlüğünü AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Ömer Şan yaparken, AKK Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa, Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Toplantıda AKK YK Üyesi eski Vali Dr. Enis Yeter, Tarihi Kentler ve Etkileşim Çalışma Grubu’nun üst koordinatörlüğüne seçilirken, AKK YK Üyesi ve Türkiye TMMOB İç Mimarlar Odası Genel Başkanı Emrah Kaymak da çalışma grubunun sözcüsü olarak belirlendi.

Toplantıya ayrıca AKK YK Üyesi Murat Akyüz, AKK Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Medya Çalışma Grubu Sözcüsü Gazeteci Orhan Kemal Erkılıç ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi YK Üyesi Oğuzhan Bozdağ da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.