Ankara'ya sağanak uyarısı: Açıklamalar peş peşe geldi

Ankara'ya sağanak uyarısı: Açıklamalar peş peşe geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu uyarısına göre, Ankara'da bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cuma akşamına kadar aralıklarla devam etmesi öngörülüyor.

Ankara Valiliği, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla başkentli vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Valilik, bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak yağmur beklendiği ve yağışların şiddetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı gibi olumsuz hava koşullarının da yaşanabileceği belirtildi.

ankara-2.jpg

ULAŞIMDA AKSAMALAR OLABİLİR

Ankara Valiliği, yarın akşama kadar devam etmesi beklenen yağışlı hava nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için vatandaşların hava koşullarını takip ederek seyahat etmesini önerdi. Yetkililer, özellikle dere yatakları ve su birikintileri gibi riskli alanlara yaklaşılmaması konusunda uyarıda bulundu.

gtu0ahyw0aabz96.jpg

CUMA AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Ankara Valiliği’nin uyarı paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklara kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

ankara-3.jpg

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEYAKKUZ HALİNDE

Meteoroloji verilerine göre Ankara’da beklenen yağışlı hava öncesinde Büyükşehir Belediyesi de önemli önlemler aldı. Ankaralılara mesaj gönderen ABB, gönderdiği mesajda “Meteoroloji'den alınan bilgiye göre bugün öğle saatlerinden cuma akşam saatlerine kadar Ankara'da kuvvetli yağışa bağlı olarak su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara Büyükşehir Belediyemiz 1535 araç ve 2261 personel ile teyakkuz hâlinde olup; vatandaşlarımızın da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.