Ankara'da öğrenci ulaşım kartı çıkarma telaşı

Ankara'da öğrenci ulaşım kartı çıkarma telaşı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala, Ankara'da EGO öğrenci kartı çıkarmak isteyen aileler Kızılay'daki başvuru noktasında uzun kuyruklar oluşturdu. Servis ücretlerindeki artış, aileleri toplu taşıma araçlarına yönlendirdi.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, Ankara'da veliler çocukları için EGO öğrenci kartı çıkarmak üzere harekete geçti. Kızılay'daki EGO kart çıkarma noktası önünde oluşan uzun kuyruklar, ailelerin toplu taşıma araçlarını tercih etme eğiliminin arttığını gösterdi.

bedir-22.jpg

SERVİS ÜCRETLERİ TARTIŞMASI

Kuyrukta bekleyen veliler, servis ücretlerindeki fahiş artışlardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Bu durumun, birçok aileyi ekonomik açıdan zorlayarak alternatif ulaşım yöntemlerine yönlendirdiği gözlemleniyor. Otobüs ve dolmuşlar, artan servis ücretleri karşısında daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor.

bedir-33.jpg

BEKLEME SÜRESİ VE ŞARTLAR

Aileler, EGO kartı çıkarmak için dakikalarca sıra beklemek zorunda kaldı. Özellikle çalışan ebeveynler zaman yönetimi açısından zorluk çektiklerini ifade etti. Öte yandan yetkililer, okullar öncesi yoğunluk beklenen otobüs kullanımı hakkında ve artan talep karşısında ek önlemler alınıp alınmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

bedir-44.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.