Ankara'da mutlaka görülmesi gereken en güzel 5 yer

Ankara'da mutlaka görülmesi gereken en güzel 5 yer

Ankara'da ne yapılır? Ankara'da gezilecek yerler nereler? Bu haftasonu ne yapsam? diye kara kara düşünüyorsanız hiç canınızı sıkmayın. Sizin için derlediğimiz 'Ankara'da mutlaka görülmesi gereken en güzel 5 yer'i sizlerle paylaşıyoruz.

Ankara'da ne yapılır? Ankara'da gezilecek yerler nereler? Bu haftasonu ne yapsam? diye kara kara düşünüyorsanız hiç canınızı sıkmayın. Sizin için derlediğimiz 'Ankara'da mutlaka görülmesi gereken en güzel 5 yer'i sizlerle paylaşıyoruz.

1. "Eymir Gölü"

Arkadaşlarınızla ve ailenizle birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz Eymir Gölü, eşsiz doğa manzarasıyla sizi büyüleyecek. Doğallığını hala koruyan Eymir Gölü'nün çevresinde doğa yürüyüşü yapabilir, kiraladığınız bisikletinizle gezebilir ya da gölün yanında oturup ördek yavrularını besleyerek bütün haftanın stresini atabilirsiniz. Yiyeceğiniz yemeklerin, göl manzarası eşliğinde daha lezzetli olacağından hiç şüpheniz olmasın. Eymir Gölü yeşilin her tonuyla siz doğa sever misafirlerini bekliyor.

2. "Ankara Kalesi"

Güven veren ihtişamıyla Ankara'nın en önemli sembollerinden birisi olan tarihi Ankara Kalesi, haftasonunu tarihin eski dokusunu hissederek geçirmek isteyen gezginler için listeye yazılması gereken yerlerin başında geliyor. Kaleye çıkarken attığınız her adımda tarihe tanıklık edeceksiniz. Yukarı çıktığınızda göreceğiniz Ankara manzarası, sizi büyüleyecek ve ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız.

3. "50. Yıl Parkı"

 Ankara'nın en güzel manzarasına sahip olan bir diğer yer de 50. Yıl Parkı. Parkta bulunan çok sayıda çocuk oyun alanı, spor alanı, çardak ve göletler, ailenizle ve arkadaşlarınızla güzel vakit geçirecek, belki de daha önce hiç görmediğiniz 'Ankara'nın panoramik manzarası'na tanıklık edeceksiniz. İster çimlerin üzerinde, isterseniz çardaklarda bir şeyler yeyip içebilir, isterseniz parkın içinde bulunan restorant ve kafeteryalarda çok sayıda seçenek bulabilirsiniz. 50. Yıl Parkı'nda çayınızı içerken veya dondurmanızı yerken izleyeceğiniz gün batımı içinize huzur dolduracak.

4. Hamamönü

Ankara'nın tarihi dokusunu en güzel yansıtan yerlerden birisi olan Hamamönü'nü mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Restore edilen tarihi Ankara evlerinin dar sokaklarında atacağınız her adım sizi bambaşka yerlere götürecek. Kumda pişirilmiş Türk kahvenizi yudumlarken, çekeceğiniz fotoğrafları planlamayı unutmayın. Mehmet Akif Ersoy ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı ile Tacettin Dergahı ziyaret edebileceğiniz yerlerin başında geliyor.

Ä°lgili resim

5. Mavi Göl

Sevdiklerinizle birlikte bu haftasonu güzel bir mangal yakarak piknik yapayım, yunusa binerek gölde gezeyim, çam kokularını içime çekeyim diye içinizden geçiriyorsanız, Mavi Göl tüm bu isteklerinizi karşılayacak  yerlerin başında geliyor. Çok sayıda oyun alanı, futbol sahası bulunan Mavi Göl çocuklarınızın da sıkılmadan vakit geçirebileceği güzel bir seçenek olacak sizin için. Vaktiniz olursa tekne turuna katılıp Ankara müzikleri eşliğinde eğlenceli vakit geçirmeyi unutmayın.

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.