Ankara'da kiralar uçtu: İlk haftadan yüzde 20 zam geldi

Ankara'da kiralar uçtu: İlk haftadan yüzde 20 zam geldi

ATEM Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibariyle kaldırılan yüzde 25 uygulaması sonrası kira ücretlerinin yüzde 20 arttığını söyledi. Akçam, vatandaşlardan gelen ilk dönüşlerde büyük tepki olduğunu kaydetti.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibariyle kaldırılan yüzde 25 kira artış sınırı sonrası kiraların yüzde 20 oranında arttığını belirterek sahadan gelen ilk dönüşlerin tepkili olduğunu söyledi.

Ulus gazetesinden Mert Çebişci'nin haberine göre Akçam, “Yaklaşık 1 aydır bu sınırın kalkmasını bekleyen ev sahipleri vardı, onlar da temmuz başı itibariyle kiralarını yükselttiler. Bu duruma kiracılar çok ciddi bir tepki gösterdi. Tabii ki tepkiden doğal başka bir şey yok. Bu piyasada hem ev sahibi olmak hem de kiracı olmak zor” dedi.

Emlak piyasasının enflasyonun düşmeye başlamasıyla dengeleneceğini ifade eden Hakan Akçam, “Enflasyonun gerilemesi, genel ekonomik şartların iyileşmesine ve alım gücünün artmasına katkı sağlarken, emlak piyasasında da daha dengeli bir fiyat oluşumuna yol açacaktır” diye konuştu.

atem-baskani-hakan-akcam.jpg

ARTIŞ YÜZDE 20

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibariyle kalkan yüzde 25 sınırı sonrası piyasalarda yüzde 20 oranında artış olduğunu belirterek, “Ev sahipleri, eskiye dönüşün iyi olduğu ve mülklerinin tam anlamıyla değerini bulabileceği beklentisi içinde. Temmuz başı itibariyle kiralar yükseldi. Bu yükselişlerden kaynaklı sahadan bize gelen geri dönüşler çok olumlu değil. Ev sahipleri mutlu, fakat kiracılar mutsuz” şeklinde konuştu.

sss.jpg

KİRACILAR TEPKİLİ

Temmuzda kalkan yüzde 25 sınırına karşı kiracılar tarafından çok ciddi bir tepki olduğunu söyleyen Hakan Akçam, “Bu beklediğimiz bir tepki. Kirası 20 bin lira olan birisi yüzde 65,7 artış gördüğünde 33 bin liraya gelecek. Bu ve benzeri durumlardan kaynaklı ödeme zorluğu çeken kiracılar ister istemez tepkililer. Bundan doğal bir şey yok. Bu piyasada hem ev sahibi olmak hem de kiracı olmak zor” dedi.

asfds.jpg

ENFLASYON DÜŞERSE DÜŞER

Ülkemizde bulunan enflasyonun düşmesiyle birlikte emlak sektörünün rahatlayacağını belirten Akçam şu ifadeleri kullandı:

“Kira zammı sınırı kalkmasıyla birlikte bir eskiye dönüş sürecine girdik denilebilir. Enflasyon oranı zamanla düşerse ev fiyatları ve kiralar da bu duruma bağlı olarak düşer. Sadece emlak sektörü değil tüm sektörler rahatlar. Enflasyonun gerilemesi, genel ekonomik şartların iyileşmesine ve alım gücünün artmasına katkı sağlıyor”

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.