Ankara'da kasıtlı arızalara yasal işlem başlıyor

Ankara'da kasıtlı arızalara yasal işlem başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, metro hatları ile alt ve üst geçitlerde artan arıza ihbarları üzerine inceleme başlattı. Belediye tarafından kasıtlı olarak yürüyen merdiven ve asansörlere zarar verenlere yasal işlem uygulanacağı açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son dönemde metro hatları, alt ve üst geçitlerde bulunan yürüyen merdiven, asansör ve engelli platformlarıyla ilgili artan arıza ihbarları üzerine harekete geçti. Bu durum, vatandaşların ulaşımında aksamalara neden oluyordu.

ab2.jpg

İNCELEME SONUÇLARI

Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde önemli tespitler yapıldı. Arızaların çoğunun, vatandaşların acil durdurma butonlarına basması sonucu oluştuğu belirlendi. SCADA sistemi ile 24 saat gözlem altında tutulan alanlarda, kasıtlı müdahaleler tespit edildi.

ab3.jpg

YASAL İŞLEM UYARISI

Yetkililer, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kasıtlı olarak ünitelere zarar verdiği tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Acil durdurma butonlarına gereksiz basılması, diğer vatandaşların mağduriyetine neden oluyordu. İlgili birimler, bu tür davranışları tespit etmek için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, bu sorunla mücadele için çeşitli önlemler alıyor. Düzenli bakım, onarım ve tadilat çalışmaları sürdürülüyor. SCADA sistemi ile 24 saat gözlem yapılıyor. Arıza ihbarları hızlı bir şekilde değerlendiriliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.