Ankara’da Kahramanmaraş dayanışma günleri başladı

Ankara’da Kahramanmaraş dayanışma günleri başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Kahramanmaraş Dayanışma Günleri' kapsamında 100 esnaf tezgahını açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Kahramanmaraş Dayanışma Günleri' kapsamında 100 esnaf tezgahını açtı.

Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat'taki depremden etkilenen Kahramanmaraşlı esnaf için ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 'Kahramanmaraş Dayanışma Günleri' organize etti. Organizasyonda 100 esnafa lojistik destek sağlanırken, beraberlerinde Ankara'ya getirdikleri 2'şer kişinin konaklama ihtiyaçları giderildi. Bugün başlayan organizasyonda, 100 esnaf, tezgah açıp ürünleri sergi edildi. 'Kahramanmaraş Dayanışma Günleri', 10 gün boyunca sürecek.

ar.jpg

DÜKKANIMIZI AÇIP BEKLEYECEĞİZ

Kahramanmaraşlı çarık ve yemeni imalatçısı 43 yaşındaki Çiğdem Kopar, dedesinden babasına ve sonra kendisine miras kalan mesleğini yaşattığını aktararak, "Depremden dolayı üzgünüz, moralimiz de bozuk; ama ayağa kalkmak için, bir yerden başlamak için buraya geldik. Çekirdek ailemden bir kayıp yok ama kuzenlerim, komşularımdan çok kaybımız var. Onun dışında maddi olarak atölyemiz çöktü, evimizde hasar var. Makinelerimizi enkaz altından çıkaramadığımız için onlarda ne kadar zarar var bilmiyoruz. Ürünlerimiz de deri olduğu için zedelenmiş tabi. Deri ürünlerimiz de küflendi, onları bir daha kullanamayacağız. Bir yeden başlamak zorundayız. Kahramanmaraş'ta kalan depremzedelere çarık, yemeni gibi aksesuarlar satamayız. İnsanlar onun derdinde değil çünkü. Dışarıdan gelenler olması lazım ki biz iş yapabilelim. Rızkı veren Allah'tır, açacağız dükkanımızı, bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ara23.jpg

ASLA PES ETMEYECEĞİZ

Seramik üreticisi 36 yaşındaki Tuğba Kuş’da şehir olarak çok zor durumda olduklarını belirtti. Tamamen el yapımı üretim yaptığını kaydeden Kuş, "Seramik çok çabuk kırılan bir ürün, o yüzden biraz zayiat verdik ama problem değil. Çalışan elemanlarımız yakınlarını kaybetti. Bazıları da şehir değiştirmek zorunda kaldı. Bu anlamda zorlanıyoruz. Kahramanmaraş'taki ilk seramik atölyesi benim atölyemdi. Atölyeyi açarken amacım, şehrimde bu işi tanıtabilmekti. O yüzden yine aynı şey için orada kalmak istiyorum. Çünkü kendi memleketimin ayağa kalkmasını istiyorum. Bu yüzden biraz kendimizi toparladığımızda çok daha başarılı bir şekilde devam edeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.