Ankara'da "geçinemiyoruz" mitingi: Tandoğan'da toplanacaklar

Ankara'da "geçinemiyoruz" mitingi: Tandoğan'da toplanacaklar

TÜRK-İŞ, "zordayız, geçinemiyoruz" diyerek meydanlara indi. Büyük Ankara mitingi saat 11.00’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleşecek.

TÜRK-İŞ, Türkiye'nin 81 ilinden katılımda Ankara Tandoğan Meydanı'nda Emek Buluşması Mitingi gerçekleştiriyor. Saat 11:00'de başlayacak miting için alanlar şimdiden doldu.

img-20241020-wa0004.jpg

SANATÇILARDAN DESTEK

Yapılacak mitinge şarkını Onur Akın da destek verdi. Bir video paylaşan Akın, "Son yıllarda iyice derinleşen ekonomik krizin bütün faturası yine yoksulun işçinin emekçinin üstüne kesiliyor. Vergi adaletsizliğine bir dur demek için 20 Ekim'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleşecek olan Büyük Emek Mitingi Buluşmasını destekliyorum ve sizin de desteklemenizi istiyorum" dedi.

EYLEMLERİN GEÇMİŞİ

TÜRK-İŞ, eylemlerine ilk olarak diğer işçi sendikalarıyla birlikte ortak basın açıklaması düzenleyerek başladı. Hemen ardından Ankara'da "vergide adalet" başlığıyla Türkiye genelinde mitingler ve basın açıklamaları düzenleneceği, eylemlerin başkentte yapılacak büyük mitingle son bulacağı açıklanmıştı.

Basın açıklamalarının ilk durağı Tekirdağ Çerkezköy oldu. Hemen ardından ise emeğin başkenti Zonguldak'ta basın açıklaması yapıldı. Sonrasında Ankara Sincan'da demiryolu işçileriyle birlikte basın açıklaması yapan Ergün Atalay, "Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz" vurgusu yaptı.

Hemen ardından TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde “Zordayız Geçinemiyoruz” başlığıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, vergi adaletsizliği, taşeron işçiliği ve çalışma hayatının gündeminde yer alan önemli konulara değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.