Ankara'da engeller ortadan kalkacak

Ankara'da engeller ortadan kalkacak

EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin görme engelli vatandaşların toplu ulaşımda yaşadıkları sorunları dinledi.

EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin görme engelli vatandaşların toplu ulaşımda yaşadıkları sorunları dinledi.

EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin, görme engelli vatandaşların toplu ulaşımda yaşadıkları sorunları dinlemek ve çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla Aktif Görme Engelliler Derneği Başkanı Şerafettin Hasanoğlu ve beraberindeki dernek başkanları ile üyelerini makamında ağırladı.

ENGELLER ORTADAN KALKACAK

Engelli bireylerin toplu taşıma hizmetlerine daha rahat erişebilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Engin, “EGO Genel Müdürlüğü olarak engellilerin toplu ulaşımda karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Herkes için erişilebilir bir ulaşım sağlama hedefindeyiz” dedi. Engin, dezavantajlı grupların toplu taşımayı daha aktif kullanabilmeleri için iş birliklerine her zaman açık olduklarını ifade etti.

Toplantıda engellilerin yaşadığı zorlukların yanı sıra daha kapsayıcı bir ulaşım sistemi oluşturmak adına çözüm önerileri de masaya yatırıldı. EGO Genel Müdürlüğü'nün görme engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını daha rahat kullanabilmeleri için çeşitli projeler geliştirdiği belirtilirken, iş birliği içinde bu alandaki çalışmaların artırılacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.