Ankara'da elektronik kelepçeye rağmen cinayet

Ankara'da elektronik kelepçeye rağmen cinayet

Ankara'da boşanma aşamasında olan Döne Bozdemir, eşi Gafer Bozdemir tarafından metro çıkışında vurularak öldürüldü. Kardeşinin tehdit ve şiddet gördüğünü belirten ağabeyi, yaşanan ihmallere dikkat çekti.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 4 çocuk annesi Döne Bozdemir, boşanma aşamasındaki eşi Gafer Bozdemir tarafından sırtından vurularak öldürüldü. Cinayet, Sıhhiye Metro İstasyonu çıkışında geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti. Bozdemir’in cenazesi, Ankara'da toprağa verilirken, katil zanlısı Gafer Bozdemir çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DEFALARCA İHLAL ETMİŞ

DHA'nın haberine göre; Döne Bozdemir'in, boşanma davasını 12 Eylül 2023’te açtığı ve eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle uzaklaştırma kararı ile elektronik kelepçe uygulanmasını talep ettiği öğrenildi. Mahkeme, Gafer Bozdemir’e 6 ay süreyle 1000 metreden fazla yaklaşmama ve elektronik kelepçe takma tedbiri uyguladı. Ancak Gafer Bozdemir'in bu kuralları defalarca ihlal ettiği ve cinayetten 2 gün önce eşine yaklaşması nedeniyle 3 gün zorlama hapsi cezası aldığı ortaya çıktı. Teslim olmayan Bozdemir, elektronik kelepçeye rağmen eşini takip ederek öldürdü.

"SENİN ÖLÜMÜN BENİM ELİMDEN OLACAK DEMİŞTİ"

Döne Bozdemir'in ağabeyi Ercan Çelebi, kardeşinin evlilik süresince şiddet gördüğünü belirterek, "O adam kardeşimi defalarca tehdit etti. 'Senin ölümün benim elimden olacak' demişti. Devletimiz kelepçe ve uzaklaştırma talebimizi karşıladı; ama kardeşim yine de öldü. 3 gün hapis cezası vardı, o an hapse atılsa kardeşim hayatta olacaktı" ifadelerini kullandı.

AVUKAT: 'ZORLAMA HAPSİ UYGULANSAYDI, MÜVEKKİLİM YAŞAYACAKTI'

Döne Bozdemir'in avukatı Pakize Narin Ergan, müvekkilinin şiddet ve tehdit nedeniyle sürekli korunma talebinde bulunduğunu belirterek, "Gafer Bozdemir'in, müvekkilime yaklaştığına dair o gün bildirim yapılmadı. Eğer hapis cezası yerine getirilseydi müvekkilim yaşayacaktı" dedi.

Ergan ayrıca, Bozdemir’in boşanma dilekçesinde eşinin parmaklarını kırdığını ve çocuklarına da şiddet uyguladığını belirttiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.