Ankara'da el emeği ile 'Sanatçı Tanıtım Kartı’ kazandı

Ankara'da el emeği ile 'Sanatçı Tanıtım Kartı’ kazandı

Ankara’da hobi olarak başladığı el sanatları yolculuğunu büyük bir başarıya dönüştüren Zeynep Çime, Yemenia Kadın Kooperatifi’ndeki çalışmalarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Sanatçı Tanıtım Kartı’na layık görüldü.

Ankara’da hobi olarak başladığı el sanatları yolculuğunu büyük bir başarıya dönüştüren Zeynep Çime, Yemenia Kadın Kooperatifi’ndeki çalışmalarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Sanatçı Tanıtım Kartı’na layık görüldü. Sakarya Üniversitesi Maliye Bölümü’nden mezun olan Zeynep Çime, evlilik ve annelik sürecinde el sanatlarına ilgi duyup kurslara katılarak birçok alanda uzmanlaştı. 2019 yılında Yemenia Kadın Kooperatifi ile tanışarak geleneksel el yapımı deri ayakkabı olan yemenileri modern tasarımlarla yeniden canlandırma misyonuna ortak oldu. Burada usta öğretici olarak görev alan Çime, el sanatlarına yaptığı katkılarla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Sanatçı Tanıtım Kartı’nı kazandı.

DERİ SANATINDA SOSYAL SORUMLULUK MİSYONU

Kooperatif çalışmalarıyla yöresel zanaatleri modern bir bakış açısıyla yaşatmayı hedefleyen Çime, deri ile çalışmanın kendisi için farklı bir deneyim olduğunu belirtti. “Yemenicilik gibi unutulmaya yüz tutmuş zanaatlarımızı yeniden canlandırıyoruz. Kadınlara iş imkanı sağlıyoruz ve Türkiye’nin farklı yerlerinden usta öğreticilere eğitim veriyoruz,” diyen Çime, kooperatifin bir işletmeden öte sosyal sorumluluk projesi olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti.

‘SANATÇI ANAM’ OLARAK GURUR KAYNAĞI

Kültürel mirası yaşatma çabalarıyla elde ettiği ‘Sanatçı Tanıtım Kartı’nın büyük bir sorumluluk getirdiğini söyleyen Zeynep Çime, "Bu unvana layık olmak için daha çok çalışmalıyım. Hedefim kişisel sergimi açmak ve yemeniciliği hem modern hem geleneksel çizgilerle geliştirmek,” dedi. Ailesinin desteğini vurgulayan Çime, çocuklarının kendisiyle gurur duyduğunu ve "Sanatçı anam" olarak anıldığını aktardı.

Yemenia Kadın Kooperatifi Başkanı İlknur Ünal ise kooperatifin yalnızca üretim değil, dayanışma anlamında da bir değer taşıdığını belirtti. Emine Erdoğan’ın desteklediği 'Anadoludakiler' platformunda yer alan kooperatifin, unutulmaya yüz tutmuş bir zanaatı yeniden canlandırmasının önemine dikkat çekti.

Zeynep Çime’nin hikayesi, geç başlanmış olsa bile azim ve destekle büyük başarılara ulaşmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Geleneksel el sanatlarını modern bir vizyonla yaşatmaya adanmış bu yolculuk, hem bireysel hem toplumsal anlamda ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.