Ankara'da doğum haftası sempozyumu yapılacak

Ankara'da doğum haftası sempozyumu yapılacak

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Normal Doğum Haftası" kapsamında 7 Ekim Pazartesi günü "Saygılı Annelik Bakımı" konulu bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Normal Doğum Haftası" kapsamında "Saygılı Annelik Bakımı" konulu bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. 7 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan sempozyumda doğumda saygılı bakımın önemi, geçmişten günümüze annelik bakımı uygulamaları ve geleceğe yönelik stratejiler ele alınacak.

Sempozyum Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağanay Soysal ve Koordinatör Başhekim Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayacak. Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe’nin de programa katılması bekleniyor.

GEÇMİŞ VE GELECEK TARTIŞILACAK

İlk oturumda saygılı annelik bakımı kavramının tanımı ve mevcut durum Doç. Dr. Çağanay Soysal, Doç. Dr. Nazan Karahan ve Zeynep Yılmaz tarafından ele alınacak. Doç. Dr. İlknur Münevver Gönenç, doğumda saygısızlık ve kötü muamelenin risk faktörlerini Doç. Dr. Didem Küçükkelepçe ise bu tür muamelelerin olası etkilerini ve sonuçlarını tartışacak.

Ara sonrası yapılacak "Fark Et, Düşün, Hisset" başlıklı interaktif sunum Doç. Dr. Sezin Ertürk Aksakal, bilim uzmanı Dilan Çalışıcı ve ebe Büşra Akgümüş Suna tarafından gerçekleştirilecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.