Ankara'da çengelli iğne yutan bebek ölümden döndü!

Ankara'da çengelli iğne yutan bebek ölümden döndü!

Ankara'da yakasına takılan duanın çengelli iğnesini yanlışlıkla yutan ve ucu açık bir şekilde yemek borusunda kalan 10 aylık bebek zamanında müdahale ile kurtarıldı.

Ankara'da 10 aylık kız bebek evde aniden kusmaya başladı. Bu esnada annesinin bebeğinin yakasına takılan duanın çengelli iğnesinin olmadığını fark etmesi üzerine bebeği hemen Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine götürdü.

ERKEN MÜDAHALE İLE ÇIKARILDI

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, "Bebeğimizin acil serviste çekilen akciğer grafisinde açık ağızlı bir çengelli iğnenin yemek borusunun en dar yeri olan üst kısmı tıkadığını gördük. Bu da çocuğumuzun kusmasına, beslenememesine neden oluyordu. Hemen ameliyathaneye alarak anestezi altında yapılan endoskopi işlemiyle çengelli iğneyi çıkarttık." bilgisini paylaştı.

Operasyonun anlatıldığı kadar basit bir işlem olmadığını, bebeğin yuttuğu çengelli iğnenin ucunun açık olmasının cerrahi olarak çıkarılmasını da zorlaştırdığını vurgulayan Çalışkan, "Bu işlem yapılırken yemek borusunda yırtık, kanama ve ciddi hayati tehlike yaratan durumlar söz konusu olabilirdi. Ama işlemi başarıyla gerçekleştirdik, şu anda her şey yolunda, bebeğimiz beslenebiliyor." diye konuştu.

"HAYATİ KOMPLİKASYONLAR OLUŞABİLİRDİ"

Bebeklerin üzerine takılan nesnelerin yutulma tehlikesi taşıdığına dikkat çeken Çalışkan, "Biz bebeğimize hızlıca müdahale ederek çengelli iğneyi çıkarabildik ama eğer soluk borusuna kaçsaydı çok ciddi hayati tehlike yaratan komplikasyonlar oluşabilirdi." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.