Ankara'da bayram tedbirleri: 24 bin güvenlik görevlisi görev başında

Ankara'da bayram tedbirleri: 24 bin güvenlik görevlisi görev başında

Ankara Valiliği, Ramazan Bayramı süresince kent genelinde güvenlik ve trafik tedbirlerinin artırılacağını duyurdu. Şehir genelinde polis ve jandarma ekipleri yoğun denetimler yapacak, havadan ise 32 drone ve 1 helikopter destek verecek.

Bayram tatili nedeniyle artan araç trafiği göz önünde bulundurularak 28 Mart - 6 Nisan tarihleri arasında Ankara genelinde kapsamlı trafik denetimleri gerçekleştirilecek. Şehir içi ve şehirlerarası yollarda ekipler, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyaracak. Özellikle yol yapım çalışmaları süren bölgelerde, kazaların önüne geçmek için sürücülerin trafik levhalarına dikkat etmeleri istendi.

Ayrıca, bayramda kabristan ziyaretlerinin yoğun olması beklenirken, mezarlık çevrelerinde ve bağlantı yollarında trafik akışını düzenlemek için ek önlemler alınacak. Havadan ve karadan yapılacak denetimlerle, trafik düzeninin sağlanması ve olası kazaların önlenmesi hedefleniyor.

24 BİN 508 GÜVENLİK PERSONELİ GÖREVDE

Ankara genelinde bayram süresince güvenliği sağlamak amacıyla toplam 24 bin 508 güvenlik personeli sahada olacak. İl Emniyet Müdürlüğü, 21 bin 666 polis ile görev yaparken, bu ekiplere 2652 araç, 1 helikopter ve 1 drone destek verecek. İl Jandarma Komutanlığı ise 2842 jandarma personeli, 865 araç ve 31 drone ile güvenliği sağlayacak.

Ankara'da özellikle vatandaşların yoğun olduğu AŞTİ, Tren Garı, Yüksek Hızlı Tren Garı, Esenboğa Havalimanı, alışveriş merkezleri ve mezarlıklar gibi noktalarda güvenlik önlemleri artırılacak. Yetkililer, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm tedbirlerin alındığını belirterek, olası şüpheli durumların ivedilikle güvenlik birimlerine bildirilmesi çağrısında bulundu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.