Ankara’da Ahilik coşkusu günlerce kutlanacak!

Ankara’da Ahilik coşkusu günlerce kutlanacak!

Bu yıl 37’ncisi düzenlenecek olan Ahilik Haftası kutlamaları, 23-26 Eylül tarihleri arasında Ankara’da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Bu yıl 37’ncisi düzenlenecek olan Ahilik Haftası kutlamaları, 23-26 Eylül tarihleri arasında Ankara’da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Esnaf ve sanatkârların dayanışmasını simgeleyen Ahilik Haftası Ulus’ta başlayacak.

Kutlamalar 23 Eylül Pazartesi günü saat 10:30'da Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Ulus Meydanı’nda kutlama etkinlikleri hız kazanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın performansı, Ankara Kulübü Derneği Seğmen ekibinin gösterisi ve geleneksel Şed Kuşatma Töreni izleyicilere nostaljik anlar yaşatacak.

ÜST DÜZEY HEYET KATILACAK

Saat 11:30’da protokol konuşmaları gerçekleştirilecek ve ilin Ahisi, Kalfası ve Çırağı ödüllerini alacak. Ardından, geleneksel Ahi pilavı, katılımcılara ikram edilecek. Aynı gün Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin AR ve yönetimi, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamlarında ziyaret edecekler.

Hafta boyunca Ahilik kültürünü genç nesillere aktarmak amacıyla çeşitli okullarda konferanslar düzenlenecek. 24 Eylül Salı günü Ahi Evran Meslek Eğitim Merkezi öğrencileriyle başlayan konferanslar, 25 Eylül Çarşamba günü Ahi Evran Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam edecek. 26 Eylül Perşembe günü ise Gazi Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine Ahilik kültürüne dair bilgiler aktarılacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.