Ankara, yağlı güreş şampiyonlarını ağırlayacak: 700 güreşçi mücadele edecek

Ankara, yağlı güreş şampiyonlarını ağırlayacak: 700 güreşçi mücadele edecek

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne ev sahipliği yapacak. 15 Eylül’de gerçekleşecek organizasyona, aralarında ünlü başpehlivanların da bulunduğu 700 güreşçi katılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve ASKİ'nin iş birliğiyle düzenlenecek olan Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri, 15 Eylül 2024 Pazar günü Keçiören Bağlum Stadı'nda gerçekleştirilecek. Bu yılın ikinci kez düzenlenen etkinliği, yağlı güreş severleri bir araya getirecek.

yagli-gures-2.jpg

BAŞPEHLİVANLAR SAHNE ALACAK

Organizasyona toplam 700 güreşçinin katılacak. Bu güreşçilerin 60'ı ise Kırkpınar ve Elmalı gibi önemli organizasyonlarda başpehlivan olmuş isimler olacak. Katılımcılar arasında Tarihi Kırkpınar ve Elmalı güreşlerinde şampiyonluklar kazanan Orhan Okulu, Mustafa Taş, Yunus Emre Yaman, Serhat Gökmen, İsmail Balaban, Mustafa Özkaya, Özkan Yılmaz, İsmail Koç, Cengizhan Şimşek, Enes Doğan, Hamza Köseoğlu, Ünal Karaman, Recep Kara, Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı gibi güçlü pehlivanlar bulunuyor.

yagli-gures-3.jpg

ÖZEL KONUKLAR DA VAR

Etkinliğin özel konukları arasında minder güreşinde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Taha Akgül ve Rıza Kayaalp de yer alacak. Bu iki başarılı sporcunun katılımı, etkinliğe ayrı bir prestij katacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.