Ankara Valisi Şahin: 21 eylem tamamlandı

Ankara Valisi Şahin: 21 eylem tamamlandı

Vali Şahin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın başkanlığında düzenlenen Afet Risklerinin Azaltılması Programı toplantısında, afet risklerini azaltmanın önemini vurguladı.

Vali Şahin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen Afet Risklerinin Azaltılması Programı video konferansının ardından valilikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Şahin, dünya genelinde afetlerin yol açtığı kayıpların sürekli arttığını vurgulayarak, “Bu olumsuz etkiler en çok gelişmekte olan ülkelerde hissedilmektedir. Son yıllarda ülkemizde yaşanan afetler üzerine yapılan analizler, risk azaltma çalışmalarının can ve mal kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynadığını ortaya koymuştur. Bu plan, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin afet risklerini azaltma konusundaki çabalarını bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Valiliğimizin bu süreçteki ana görevi, eylemlerin uygulanmasını izlemek, kapasite geliştirmeye katkı sağlamak ve uygulamadaki engelleri ortadan kaldırmaktır” dedi.

Ankara’nın afet riskleri söz konusu olduğunda akla gelen ilk unsurun deprem olduğunu belirten Şahin, “Ankara’da yıkıcı bir fay hattı bulunmamakla birlikte, Kuzey Anadolu Fayı, Kırıkkale-Erbaa Fayı ve Tuz Gölü Fayları gibi büyük riskler altındayız. Bu bağlamda, depreme karşı dayanıklı binalar inşa edilmesi ve diğer afet risklerine yönelik gerekli önlemlerin alınması önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Afet risklerini azaltmak için toplumun tüm kesimlerinin rol üstlenmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “2021’de yürürlüğe giren İRAP kapsamında birçok hedef ve eylem belirlenmiş, bir kısmı hayata geçirilmiş, diğerlerinin çalışmaları ise devam etmektedir. Bu eylemlerle vatandaşlarımızın ve şehrimizin afet risklerine karşı daha dirençli hale gelmesi amaçlanmaktadır. İRAP’ın izlenmesi ve değerlendirilmesi, olası afetlerle mücadelede kritik öneme sahiptir; bu yüzden İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu yılda iki kez toplanmaktadır. Ankara İl Afet Risk Azaltma Planı’nda beş hedef ve 125 eylem için sorumlu ve destekleyici kurumlar belirlenmiştir. Şu ana kadar 21 eylem tamamlanmış, 87 eylem üzerinde çalışmalar sürmektedir; ayrıca 17 eylem için de yeni çalışmalar başlamıştır. Hızla ilerlemek için tüm gayretlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.