Ankara tarihi “Ankara-2” kitabıyla gün yüzüne çıktı

Ankara tarihi “Ankara-2” kitabıyla gün yüzüne çıktı

Ankara’nın bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkaran Türk Yurdu Ankara-2 kitabı yayımlandı. Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, kitabın sadece başkent tarihine değil, Ankara Kulübü'nün geçmişine de önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Ankara’nın bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkaran “Türk Yurdu Ankara-2” kitabı yayımlandı. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, kitabın sadece başkent tarihine değil, Ankara Kulübü'nün geçmişine de önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Türk Ocakları tarafından yayımlanan ve Başkent Ankara'nın tanıtımına büyük katkı sunması beklenen bu eserin, Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olarak hazırlandığını söyleyen Özaslan, kitabın aynı zamanda 1925'te kurulan Ankara Kulübü'nün tarihine ışık tuttuğunu vurguladı. Özaslan, "Bu kitapla birlikte Ankara Kulübü'nün ilk binası ve Atatürk'ün kulüp günleri belgeleriyle ortaya çıktı," dedi.

BİLİNMEYEN TARİH YÜZEYE ÇIKIYOR

Türk Yurdu Ankara-2 kitabında başkentteki önemli mekânlardan biri olan Ankara Kulübü’nün tarihine dair daha önce bilinmeyen bilgiler de yer alıyor. Dr. Özaslan, kitapta yer alan "Başkent’in Meçhul Mekânı: Ankara Kulübü" başlıklı yazının, kulübün sırlarını aydınlattığını ifade etti. Özaslan, kulübün ilk binasının Çankırı Caddesi'nde yer aldığını ve burada Atatürk’ün 18 Şubat 1926’da Amiral Bristol ile bir araya geldiğinin belgelerle ortaya konduğunu aktardı.

1926 yılında İngiliz gazeteci Lady Hay Drummond’un Ankara Kulübü’ne dair övgü dolu sözleri, İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bir haberle kitapta paylaşılıyor. Bu tür tarihi belgelerin Ankara’nın kültürel mirasını daha da derinlemesine anlamaya yardımcı olacağını belirten Özaslan, "Kitap, Ankara Kulübü’nün 99 yıllık geçmişine dair pek çok yeni bilgiyi içeriyor" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.