Ankara taksicileri zam bekliyor: İndi bindi 100 lira olmalı

Ankara taksicileri zam bekliyor: İndi bindi 100 lira olmalı

Ankara ulaşımında metro, dolmuş ve okul servislerinin ardından bir zam haberi de taksicilerden geldi. Taksiciler, Ankara’da uzun süredir zam olmadığını belirterek, eylül ayında yüzde 25 zam beklediklerini söyledi.

Ankara’da geçtiğimiz ay toplu ulaşıma gelen zamlarla birlikte metro ve EGO otobüslerinde tam bilet 21 lira, öğrenci 10,5 lira oldu. Okul servisleri ise geçtiğimiz günlerde yüzde 40 zamlanarak, en kısa mesafe 16 bin liraya yükseldi. Ulus Gazetesi'nden Cemal Emre Kurt'a konuşan Ankara’daki taksi şoförleri de İstanbul ve Konya’da taksi ücretlerine zamlar geldiğini belirterek, başkentte zam beklediklerini söyledi. Taksiciler, Ankara’da eylül ayında taksi ücretlerinin yüzde 25 zamlanması gerektiğini belirterek, “Şu anda indi bindi ücreti 75 lira, açılış ücreti 25 lira, kilometre ücreti ise 20 TL. Eylül’de zam gelecek. İndi bindi 100 lira, açılış ücreti 30 lira, kilometre ücreti ise 25 lira olmalı” dedi.

taksici.jpg

SONUNCUSU OCAK AYINDAYDI

24 Temmuz’da Ankara’da toplu ulaşıma gelen zamla birlikte Ankaray, Ankara Metrosu ve EGO otobüslerinde tam bilet 21 TL, öğrenci 10.5 TL ve öğretmen biniş ücreti ise 15.5 TL oldu. Okul servislerinde de 16 bin 745 lira ile 24 bin 810 lira arasında değişen ücret tarifesi belirlendi. En son ocak ayında zam yapılan Ankara’daki taksi tarifesinde ise açılış ücreti 25, kilometre ücreti 20 lira olarak belirlenirken indi-bindi ücreti ise 75 liraya yükseldi. Ocak ayından bu yana Ankara’daki taksilerden başka bir zam yapılacağı bilgisi gelmezken; İstanbul’da ise 1 Ağustos’ta ve Konya’da da 10 Haziran’da geçerli olan taksi tarifesinde ise açılış ücreti 30, indi-bindi ücreti 100 lira oldu.

taksici2.jpg

EYLÜL’DE OLUR

Çankaya’da uzun süredir taksi şoförlüğü yaptığını dile getiren taksici esnafı, “Şu anda Ankara taksi ücretlerinde en uygun yer diyebilirim. İstanbul ve Konya’da zamlar yapıldı. Ankara’da da her şeye zam geldi. Metro falan zamlandı. Biz de zam bekliyoruz. Şu anda indi bindi ücreti 75 lira, açılış ücreti 25 lira, kilometre ücreti ise 20 TL. Eylül’de zam gelecek. İndi bindi 100 lira, açılış ücreti 30 lira, kilometre ücreti ise 25 lira olmalı” dedi.

taksi1.jpg

ZAM YAPILMASI LAZIM

Bir başka taksici esnafı ise yakıt fiyatlarının ve sanayideki yedek parça fiyatlarının aşırı yükseldiğini belirterek zam yapmanın mecburi olduğunu söyledi. Esnaf, “Ankara’daki taksilerde uzun süredir zam yok. Asgari ücret arttı. Maliyetler arttı. Muhtemelen eylülde olacak. Okulların açılmasıyla birlikte zamlı tarifeye geçiş yaparız” diye konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.