Ankara sulu tarımda mesafe kat etti: 100 bin dönüm arazide tarım yapılıyor

Ankara sulu tarımda mesafe kat etti: 100 bin dönüm arazide tarım yapılıyor

Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da yaklaşık 100 bin dönüm alanda sulu tarım yapıldığını duyurdu. Hayvancılığı desteklemek için farklı bölgelerde altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da şu anda yaklaşık 100 bin dönüm alanda sulu tarım yapıldığını ve hayvancılığı desteklemek için farklı bölgelerde altyapı çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Ankara'da 3,5 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak olan Tarım Akademisi ile çiftçilere eğitimler verileceğini ve modern üretim modellerinin tanıtılacağını açıkladı.

2019'DA ARAZİLER BOŞTU

Göreve geldiklerinde Ankara'nın yerleşim alanlarının yalnızca yüzde 3'ünü oluşturduğunu ve arazilerin yüzde 97'sinin boş olduğunu fark ettiklerini belirten Yavaş, bu arazilerin yarısının tarıma uygun olduğunu söyledi.

Yavaş, "Eskiden bu alanlarda tarım yapılırken, köy okullarının kapatılması ve yanlış tarım politikaları nedeniyle insanlar tarımı bırakarak kent merkezlerine göç etti. Ancak bu kişiler, kentte kendilerine uygun iş bulmakta zorlanıyorlar. Kalkınmanın en önemli yolu, var olan kaynakları tekrar harekete geçirerek üretimi sağlamak" dedi.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Bu akademide üretilen mısır gibi ürünlerle yıllık 3 bin ton silaj üretimi yapılacağını söyleyen Yavaş, silajın Ankara'nın kırsal kesiminde geçimini küçük çaplı hayvancılıkla sağlayan dar gelirli ailelere ücretsiz olarak dağıtıldığını ekledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.