Ankara sokaklarına çıkacak bisikletlerin işletme yetkisi EGO’ya verildi

Ankara sokaklarına çıkacak bisikletlerin işletme yetkisi EGO’ya verildi

Başkentteki trafik yoğunluğunu azaltmak için hayata geçirilen Smart Ankara projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında temin edilen elektrikli bisikletler ile şarj istasyonlarının işletme yetkisi EGO Genel Müdürlüğü’ne verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Smart Ankara projesi için temin edilen elektrikli bisikletlerin işletme yetkisini EGO Genel Müdürlüğü’ne verdi. ABB Meclisi’nin temmuz ayı toplantısında oylamaya sunulan başkanlık yazısı, oybirliği ile kabul edildi.

ABB başkentteki trafik yoğunluğunu azaltmak için Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak çalışıyor. Çalışmalar kapsamında Smart Ankara projesi ile yüzlerce elektrikli bisiklet Ankara sokaklarına çıkacak.

Vatandaşların kiralayabileceği yüzlerce elektrikli bisikletin yanı sıra 34 şarj ve park istasyonu, belediye otobüsleri için bisiklet taşıma aparatları ve metro istasyonlarının merdivenleri için 1290 metre bisiklet rampası temin edilecek.

1.jpg

230 CİHAZ TESLİM EDİLDİ

2022 yılında yapılan tanıtım toplantısına Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, bakanlık temsilcileri, üniversite rektörleri ile ABB bürokratları katılmıştı.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş toplantıda yaptığı konuşmada, projenin Ankara'nın kentsel ulaşımını daha çevreci, erişilebilir ve ekonomik hale getirmeyi amaçladığını belirtmişti.

İlk sevkiyat kapsamında 230 bisiklet ABB’ye teslim edildi. Ayrıca 243 adet daha bisiklet alınması için sözleşme sürecine başlanıldığı ve toplamda 651 adet elektrikli bisikletin vatandaşların hizmetine sunulacağı duyuruldu.

2-001.jpg

SONA YAKLAŞILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeyle, Ankara'da trafik yoğunluğunun azaltılması ve vatandaşların daha fazla hareket etmeye teşvik edilmesi hedefleniyor.

Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi veya Bisiklet Kiralama Sistemi için hazırlanan yazılım, bisikletlerle test edilerek entegrasyon sürecine başlanacak. Bisikletler sürecin tamamlanmasıyla vatandaşların hizmetine açılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.