Ankara Şereflikoçhisar arası kaç km? Ankara’dan Şereflikoçhisar’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Şereflikoçhisar arası kaç km? Ankara’dan Şereflikoçhisar’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Bölge insanının Çanakkale’de gösterdiği üstün gayretler sonucu adına ‘Şerefli’ eklenen Şereflikoçhisar’a nasıl gidilir, Ankara-Şereflikoçhisar arası kaç km ve Ankara’dan Şereflikoçhisar’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. Daha önce adı Koçhisar olan ilçe, Çanakkale Muharebeleri sırasında o bölgede yaşayan insanların savaşta gösterdikleri cesaretle, cumhuriyetin ilk yıllarında Şereflikoçhisar yapıldı. Hal böyleyken insanlar ise Şereflikoçhisar’a nasıl gidilir, Ankara-Şereflikoçhisar arası kaç km ve Ankara’dan Şereflikoçhisar’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Şereflikoçhisar’a seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Şereflikoçhisar arası kaç km? Ankara’dan Şereflikoçhisar’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Şereflikoçhisar’a gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara şereflikoçhisar arası kaç km diyenlere fikir verebilecek şehrin kuşbakışı görüntüsü

ANKARA-ŞEREFLİKOÇHİSAR ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Koçhisar merkezi, 158 kilometredir. Ankara-Tarsus Oto Yolu, Niğde güzergâhından gidildiğinde 158 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 1 saat 35 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN ŞEREFLİKOÇHİSAR’A GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

İnsanlar toplu taşıma olarak EGO otobüsleri ile Şereflikoçhisar’a gidebilirim diye bir yanılgıya düşebiliyorlar. Fakat bu konuda doğru ve kesin olan bilgi, Ankara merkezinden Şereflikoçhisar merkezine giden herhangi bir EGO otobüsü seferleri bulunmuyor.

Özel şahsi araçlarla ulaşımın sağlanabildiği, EGO otobüslerinin seferi olmadığı ilçeye, toplu taşıma olarak özel halk otobüsleri ile gidiliyor.

Ankara'nın Şereflikoçhisar'da bulunan bir cami

ŞEREFLİKOÇHİSAR’A GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Şereflikoçhisar’a servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Konya Yolu güzergâhını takip ederek Şereflikoçhisar’a ulaşıyor. Servis ücretleri ise tam bilet 90 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 60 TL’dir.

ANKARA-KOÇHİSAR ARASI YOL TARİFİ

Ankara Şereflikoçhisar arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Şereflikoçhisar arası yol tarifi için tıklayınız.

Ankara şereflikoçhisar'da kale manzarası

ŞEREFLİKOÇHİSAR’DA GEZİLECEK YERLER

Koçhisar, Ankaranın İlçeleri arasında tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapması sebebiyle önemli bir noktadır. İçerisinde milattan önce 354 yılına kadar geçmişten kalıntılar ve izler mevcuttur. Dolayısıyla ilçede gezilip görülebilecek farklı tarihi ve kültürel noktalar vardır. Bunlar; Çatalhöyük, Alâeddin Camii, Koçhisar Kalesi, Hacı Enbiya Türbesi, Tuz Gölü ve Hirfanlı Baraj Gölü’dür. Dileyen vatandaşlar gezi rotasını Koçhisar’a çevirerek bu yerleri ziyaret edip keyifli vakit geçirebilir.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan tuz gölü

ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, 1970 yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarını doğduğu ilçe olan Koçhisar’da bitirdi. Yükseköğrenim olarak ön lisans eğitimi aldı. Aksaray Üniversitesi Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu’nda Yerel Yönetimler okuduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

Siyasete il kez 2001 yılında giren Çelik, 2004 yerel seçimlerde il belediye meclisine girdi. 2009 yılına kadar bu görevini sürdüren Çelik, 2009 yılında Şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir belde olan Devekovan’da belediye başkanlığına seçildi. Daha sonraki dönemlerde AK Parti ilçe başkanlığı da yapan Memiş Çelik, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti tarafından Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığına aday olarak gösterildi. Halkın çoğunluğunun oylarını alarak Şereflikoçhisar Belediye Başkanı olarak seçilen Memiş Çelik, aynı zamanda evli ve 6 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.