Ankara Nallıhan arası kaç km? Ankara Nallıhan arası kaç saat? Ankara’dan Nallıhan’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Nallıhan arası kaç km? Ankara Nallıhan arası kaç saat? Ankara’dan Nallıhan’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara’nın şehir merkezine en uzak ilçelerden biri olan Nallıhan’a nasıl gidilir, Ankara-Nallıhan arası kaç km ve Ankara’dan Nallıhan’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Nallıhan ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Nallıhan’a nasıl gidilir, Ankara-Nallıhan arası kaç km ve Ankara’dan Nallıhan’a hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Nallıhan’a seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Nallıhan arası kaç km? Ankara’dan Nallıhan’a hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Nallıhan’a gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara nallıhan arası kaç km diye soran insanların görmesi gereken manzara

ANKARA-NALLIHAN ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Nallıhan merkezi, 160 kilometredir. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Ayaş-Ankara Yolu güzergâhında gidildiğinde, 160 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 2 saat 5 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN NALLIHAN’A GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Nallıhan’a gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Nallıhan’a giden EGO otobüsünün numarası 677’dir. 677 numaralı Nallıhan EGO otobüsleri Nallıhan’dan gelerek Ankara-Ulus’tan devam ediyor ve sonra tekrar Nallıhan’a gidiyor.

Ankara-Nallıhan arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 90 TL, öğrenci biniş 60 TL’dir. Ayrıca Ankara-Nallıhan arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

Ankara Nallıhan'da bulunan doğa harikası bir görsel

NALLIHAN’A GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Nallıhan’a servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Ayaş- Ankara Yolu güzergâhını takip ederek Nallıhan’a ulaşıyor. Servis ücretleri ise EGO’da olduğu gibi tam bilet 90 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 60 TL’dir.

ANKARA-NALLIHAN ARASI YOL TARİFİ

Ankara Nallıhan arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Nallıhan arası yol tarifi için tıklayınız.

Ankara nallıhan kültüründe bir ev

NALLIHAN’DA GEZİLECEK YERLER

İlçe, adını içerisinde bulundurduğu Nallı suyundan almıştır. Osmanlı Dönemi vezirlerinden Nasuh Paşa’nın da etkisi bulunmaktadır. İçerisinde barındırdığı gerek tarihi gerek kültürel gerekse de medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla, gezilebilecek birçok güzel noktası vardır.

Nallıhan ilçesine gidildiğinde gezilecek yerler; Kuş Cenneti, Kocahan, Ilıca Şelalesi, Nallıhan evleri, Nasuhpaşa Camii, Ulu Camii, Taptuk Emre Türbesi ve Bacım Sultan Türbesi’dir. İnsanlar bu güzel yerleri gezerken keyif alabilir ve unutamayacağı anılar biriktirebilir.

Nallıhan'ın kuşbakışı görüntüsü

NALLIHAN BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, 1963 yılında Ankara’nın Nallıhan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulunu doğduğu ilçede bitiren Öntaş, ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde alan İsmail Öntaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.

2004-2013 yılları arasında il meclisinde encümenlik yaparak siyasi hayatına başladı. Bu süre zarfında çeşitli görevlerde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde ilk kez Nallıhan Belediye Başkanlığına aday gösterilen Öntaş, seçimi kazanarak belediye başkanı oldu. 2019 yerel seçimlerde bir kez daha Nallıhan Belediye Başkanlığına aday gösterilen Öntaş, halkın çoğunluğunun oylarını alarak bir kez daha Nallıhan Belediye Başkanı oldu. 2 dönemdir Nallıhan Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İsmail Öntaş, aynı zamanda evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.