Ankara'da mutlaka gezilmesi gereken 5 müze

Ankara'da mutlaka gezilmesi gereken 5 müze

Her yıl kültürel yapısı, tarihi dokusu ile binlerce turiste ev sahipliği yapan Ankara’nın tarihi müzelerini sizin için derlerdik:

1.ANKARA RESİM VE HEYKEL MÜZESİ: Bünyesinde bulundurduğu eşsiz tasarımlarıyla ve Türk tarihinde birçok kez ilklerin yaşandığı bir müzedir. Atatürk’ün “Burdan ayrılmak istemiyorum. Yapan eller sağolsun.” diyerek bahsettiği gelenekselliğin de izlerini taşıyan bu müzede aynı zamanda bir konser salonu da bulunmaktadır.

2.ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ: Ziyaretçilerileri koğuşların, tecrit odalarının, zindanların yanı sıra burada yatan ünlü gazeteci, edebiyatçı ve siyasetçilerin kişisel eşyalarını da görme fırsatı yakalıyor. Aynı zamanda dönemi anlatan videoları izleme şansı elde ederken, seslendirmeler sayesinde dönemin koşullarını hissetme şansı elde ediliyor.

3.ANADOLU MEDENİYETLER MÜZESİ: “Avrupa’da Yılın Müzesi” unvanını alan müze; Artvin’den Muğla’ya, Edirne’den Mersin’e ülkemizin dört bir yanından birçok eser Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde kronolojik olarak sergilenmektedir. Kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan bu müze Ankara’yı ziyaret eden her bireyin şans vermesi gereken yerlerden bir tanesidir.

4. SATRANÇ MÜZESİ:Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin ilk satranç müzesidir. 100 den fazla ülkeden çeşitli tasarımcıların satranç takımlarının olduğu farklı kültürlerin izlerini taşıyan mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir müzedir.

5. KELİME MÜZESİ:Türkçe kelimelerin, atasözlerinin ve deyimlerin anlamlarının yer aldığı bu müzeden içeri girdiğinizde kelimelerin büyüsüne kapılmanızın yanında kelimelerin anlamları akılda kalacak görsellerle sizin için sunuluyor.

gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum