Metroda kitap mesaisi: Vatandaş yoğun ilgi gösteriyor

Metroda kitap mesaisi: Vatandaş yoğun ilgi gösteriyor

Ankara’da vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve metro seyahatlerini verimli hale getirmek amacıyla metro altında kurulan EGO Metro Kitap İstasyonu, ilgi görmeye devam ediyor.

Başkentte vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmak ve metro yolculuklarını verimli hale getirmek amacıyla 2021 yılında açılan EGO Metro Kitap İstasyonu, yoğun ilgi görüyor. “Al, oku, bırak” sloganıyla hizmet veren bu mini kütüphaneden, kimlik ve telefon numarası ile kayıt yaptıran vatandaşlar ücretsiz kitap temin edebiliyor. Kitaplar bir ay süreyle ödünç alınabildiği istasyon, hafta içi 08.00 ila 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

basliksiz-1.jpg

OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRIYOR

Başkentte, vatandaşların kitaba erişimini kolaylaştırmak ve metro yolculuklarını daha keyifli hale getirmek amacıyla 2021 yılında “Al, oku, bırak” sloganıyla hayata geçirilen mini kütüphane modeli özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ücretsiz ve kolay ulaşılabilir bir kütüphane hizmeti sunan proje, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Metro istasyonda yer alan mini kütüphanede vatandaşlar, kimlik ve telefon numaralarıyla kayıt yaptırarak ücretsiz kitap temin edebiliyor. Okuma süresi bir ayla sınırlı olup, süre sonunda kitaplar iade ediliyor ve yeni kitaplar alınabiliyor. EGO Metro Kitap İstasyonu, hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

basliksiz-2.jpg

“CİDDİ BİR SİRKÜLASYON VAR”

EGO Metro Kitap İstasyonu hakkında bilgi veren kütüphane yetkilileri, kitap İstasyonu olarak kullanılan vagonun, 2010 yılında Ankara Festivali için hazırlanan bir Bombardier tren maketi olduğunu aktardı. İstasyonun konum olarak başkentin en hareketli noktalarından biri olan Kızılay’ı seçildiğini ifade eden yetkililer, “Kütüphanenin merkez noktada olması nedeniyle ciddi bir sirkülasyon var. Vatandaş hizmetten gayet memnun. Kitap almak yerine buradan istediklerini kaynaklara imkânlar dâhilinde ulaşma fırsatı yakalıyorlar” ifadelerini kullandı.

basliksiz-3.jpg

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Kitap almak için EGO Metro Kitap İstasyonu’nu tercih eden Erhan Yağız, “Verilen hizmetten gayet memnunum. Burada istediğim kitaba ücretsiz bir şekilde ulaşma imkânı yakalıyorum. Konum olarak da merkezi noktada olduğu için ne zaman istersem kolayca gelip kitap alabiliyorum “ ifadelerini kullandı. Ayrıca Yağız, kitaplara ulaşmanın bu kadar pratik ve erişilebilir olmasından dolayı da, hizmetin çok yararlı olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.