Ankara itfaiyesi, Kurban Bayramı'nda yaşanabilecek risklere karşı uyardı
Ankara İtfaiyesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için özellikle piknik ve mesire alanlarında yaşanabilecek olası yangınlar başta olmak üzere, göl ve göletlerde boğulma risklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Ankara İtfaiyesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için vatandaşları tehlikelere karşı uyardı. Özellikle piknik ve mesire alanlarında meydana gelebilecek olası yangınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, tatil boyunca açık alanlarda ateş yakarken güvenlik önlemlerine uyulması gerektiği hatırlatıldı. Bunun yanı sıra, göl ve göletlerde boğulma risklerine karşı da dikkatli olunması gerektiği belirten Çeri, suya girerken güvenlik kurallarına uyulması ve yalnız başına yüzmekten kaçınılması gerektiği belirtti.
9 günlük tatilde özellikle mesire alanlarında mangal yakacak olan vatandaşların yangın riskine dikkat etmesi konusunda uyarıda bulunan Ankara İtfaiyesi, 48 itfaiye istasyonunda 340 vardiya personeli ile kesintisiz mesai yapacak.
KÜÇÜK İHMALLERİ BÜYÜK TRAJEDİLERE DÖNÜŞTÜRMEYİN
Kurban bayramının ardından piknik alanlarında ailesi ve sevdikleri ile vakit geçirmek isteyen vatandaşlara, yakılacak piknik ateşi konusunda uyarıda bulunan İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, “Hava sıcaklıklarının arttığı bu günlerde mesire alanlarında vakit geçirmek isteyen ailelerin piknik ateşi yakılmasına müsaade edilen güvenli rekreasyon alanlarını tercih etmeleri ve piknik sonrasında muhakkak ateşin söndürüldüğünden emin olmaları gerekmektedir. Kırsalda göl, gölet, baraj kenarlarında ateş asla yakılmamalıdır” şeklinde konuştu.
Küçük ihmallerin büyük trajedilere dönüşebileceğini belirten Çeri, sıcak havalardan bunalan vatandaşların göl, gölet ve barajlarda yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğunu da hatırlattı.
GAZLI ŞİŞELERE DİKKAT
Plastik veya cam su şişeleri ise mercek görevi görüp döşemeleri yakabildiğini belirten Çeri, güvenlik için su şişelerini gölgede, kapı ceplerinde tutulması gerektiğini söyledi. Yanıcı ve itici gazlar içeren çakmak, parfüm ve araç içi deodorantlarının yüksek sıcaklıklarda patlamalara neden olabileceğine değinen Çeri, “O sebeple de bu tür ürünlerin araçlarda bulundurulmaması gerekiyor” dedi. Çeri, aynı zamanda kısa bir alışveriş sırasında bile çocuklarımızı araç içinde bırakmaması konusunda uyarıda bulundu.
VANALARI KAPATMAYI UNUTMAYIN
Şehir dışına çıkacak Başkentlilere de çağrıda bulunan Çeri, bayramda evlerinde bulunmayacak vatandaşların, elektrik, su tesisatlarını, doğalgaz vanalarını mutlaka kontrol edip kapatmalarını, prizlerde herhangi bir elektrikli alet takılı bulundurmamalarını tavsiye etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.