Ankara Evren arası kaç km? Ankara Evren arası kaç saat? Ankara’dan Evren’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Evren arası kaç km? Ankara Evren arası kaç saat? Ankara’dan Evren’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Anadolu’daki ilk yerleşim yeri olan, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış, daha önce bir belde iken ilçeye çevrilmiş Ankara’nın Evren ilçesine nasıl gidilir, Ankara- Evren arası kaç km ve Ankara’dan Evren’e hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Evren ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. Hititler, Frigler ve Romalılar gibi farklı uygarlıklardan izler taşıdığından dolayı insanlar, Evren’e nasıl gidilir, Ankara-Evren arası kaç km ve Ankara’dan Evren’e hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Evren arası kaç km? Ankara’dan Evren’e hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Evren’e gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara evren ilçesinden bir görüntü

ANKARA-EVREN ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Evren merkezi, 177 kilometredir. Ankara-Tarsus Otoyolu istikametinde gidildiğinde Niğde- Ankara Otoyolu güzergâhında 177 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 1 saat 45 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN EVREN’E GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

İnsanlar toplu taşıma olarak EGO otobüsleri ile Evren’e gidebilirim diye bir yanılgıya düşebiliyorlar. Fakat bu konuda doğru ve kesin olan bilgi, Ankara merkezinden Evren merkezine giden herhangi bir EGO otobüsü seferleri bulunmuyor.

Özel şahsi araçlarla ulaşımın sağlanabildiği, EGO otobüslerinin seferi olmadığı ilçeye, toplu taşıma olarak özel halk otobüsleri de gidiliyor.

ankara evren ilçesinde bulunan doğal alan

EVREN’E GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Evren’e servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Konya Yolu güzergâhını takip ederek Ankara-Niğde Otoyolu üzerinden Evren’e ulaşıyor. Servis ücretleri ise tam bilet 95 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 63 TL’dir.

ANKARA-EVREN ARASI YOL TARİFİ

Ankara Evren arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Evren arası yol tarifi için tıklayınız.

EVREN’DE GEZİLECEK YERLER

Tarih boyunca Evren ilçesinin bulunduğu arazi birçok farklı devlet ve uygarlıkların yerleşim merkezi olmuştur. Hatta öyle ki ilçenin bulunduğu toprakların Anadolu’da ki ilk yerleşim yeri olduğundan söz edilmektedir. Yapılan ve incelenen araştırmalar gösteriyor ki, ilçenin bulunduğu arazi de Tunç ve Demir Çağı’ndan bile kalıntılar mevcut. Dolayısıyla Evren, önemli tarihsel ve kültürel gezi rotası olanağı sağlıyor.

Evren’de gezilecek yerlere bakıldığında ise; Hirfanlı Baraj Gölü, Semizbağı Höyük, Sığırcık Kalesi, gibi mekânlar ön plana çıkıyor. Dileyen insanlar bu mekânları gezebilir ve güzel anlar yaşayabilir. Yaşanan güzelliklerin yanında ise unutamayacakları anıları biriktirebilir.

ankara evren arası kaç km diye soran vatandaşların görmek isteyeceği manzara

EVREN BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Hakkında fazla bilgi bulunmayan Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal, 1973 yılında Ankara’nın Evren ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları bitirdikten sonra dönemin şartları gereği eğitimine devam edemeyen Ünsal, çalışma hayatına başladı. Müteahhitlik yapan Hüsamettin Ünsal, 2004 yılındaki yerel seçimlerde belediye meclis üyesi olarak siyasete girdi. Daha sonraki dönemlerde Ak Parti’nin Evren ilçe başkanlığı görevini yürüttü. 2019 yılındaki yerel seçimler öncesi Ak Parti’den Evren Belediyesi Bakanlığı’na aday olarak gösterildi. Yapılan seçimlerde halkın çoğunluğunun oylarını alarak Evren Belediye Başkanı seçilen Hüsamettin Ünsal, evli ve 4 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.