Ankara-Çamlıdere arası kaç km? Ankara’dan Çamlıdere’ye hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara-Çamlıdere arası kaç km? Ankara’dan Çamlıdere’ye hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara’nın kuzeybatısında yer alan Çamlıdere’ye nasıl gidilir, Ankara-Çamlıdere arası kaç km ve Ankara’dan Çamlıdere’ye hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını insanlar merak ediyor.

Ankara’nın kuzeybatısında yer alan, çevresinde Kızılcahamam, Beypazarı ve Gerede gibi ilçeler olan Çamlıdere, tarihi, kültürel ve taşıdığı manevi değerler açısından gezi rotası olarak tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Çamlıdere’ye nasıl gidilir, Ankara-Çamlıdere arası kaç km ve Ankara’dan Çamlıdere’ye hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Çamlıdere arası kaç km? Ankara’dan Çamlıdere’ye hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Çamlıdere’ye gidecek olan insanların tüm merak ettikleri. Detaylar haberimizde:

qklsadakld.jpg

ANKARA- ÇAMLIDERE ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Çamlıdere merkezi, 93,4 kilometredir. Anadolu Otoyolu/O-4/E89 kara yolu güzergâhından gidildiğinde 93,4 kilometre mesafedeki yolculuk, trafiğe bağlı olmakla beraber şahsi araçla ortalama 1 saat 5 dakika sürüyor.

Bir başka yol güzergâhı olan çevre yolundan Anadolu Otoyoluna bağlanıldığında ise yolculuk 4,3 kilometre uzamış oluyor. Bu durumda ise insanlar, 97,7 kilometrelik mesafeyi ortalama 1 saat 12 dakika da gidiyor.

ANKARA’DAN ÇAMLIDERE’YE GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

İnsanlar toplu taşıma olarak EGO otobüsleri ile Çamlıdere’ye gidebilirim diye bir yanılgıya düşebiliyorlar. Fakat bu konuda doğru ve kesin olan bilgi, Ankara merkezinden Çamlıdere merkezine giden herhangi bir EGO otobüsü seferleri bulunmuyor.

Özel şahsi araçlarla ulaşımın sağlanabildiği, EGO otobüslerinin seferi olmadığı ilçeye, toplu taşıma olarak özel halk otobüsleri de gidiliyor.

qweqweqwe.jpg

ÇAMLIDERE’YE GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Çamlıdere’ye servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Ulus güzergâhını takip ederek Çamlıdere’ye ulaşıyor. Servis ücretleri ise tam bilet 56 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 35 TL’dir.

ANKARA-ÇAMLIDERE ARASI YOL TARİFİ

Ankara-Çamlıdere arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Çamlıdere arası yol tarifi için tıklayınız.

mnnmnm.jpg

ÇAMLIDERE’DE GEZİLECEK YERLER

Çamlıdere’nin oluşumunun kökeni, Bizans’a kadar gidebiliyor. Bizans ve Selçuklu dönemlerinden izler taşıyan ilçede, o dönemlere ait cami, mezarlıklar ve yerleşim yerleri bulunuyor. Ayrıca Şeyh Ali Semerkandi’nin de türbesi mevcut.

Çamlıdere’ye gidecek olan vatandaşlar, Aluçdağı Tabiat Parkı, Çamlıdere Terazi Müzesi, Çamkoru Tabiat Parkı, Çamlıdere Doğa ve Hayvan Müzesi, Peçenek Cami ve Şeyh Ali Semerkandi Müzesi’ni gezerek güzel anlar yaşayıp, güzel anılar biriktirebilir.

ÇAMLIDERE BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, 1955 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullardan mezun olduktan sonra 1976 yılında Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde okumaya başladı. 1980 yılında Arkeoloji bölümünden mezun olan Can, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. 1983’te bakanlıktaki görevinden istifa ederek ticarete atıldı.

İlk olarak 29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Çamlıdere Belediye Başkanı olarak seçilen Caner Can, sırasıyla 2009-2014 ve son olarak 2019 yerel seçimlerinde halkı çoğunluğunun oyunu alarak belediye başkanı oldu. 4 dönemdir Çamlıdere Belediye Başkanlığı’nı yürüten Hazım Caner Can, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.