Ankara Büyükşehir'in iş yükü belli oldu: Şehirde toplam 2 bin 94 okul var

Ankara Büyükşehir'in iş yükü belli oldu: Şehirde toplam 2 bin 94 okul var

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın "Biz temizleriz" dediği okulların sayısı belli oldu. Ankara’da bulunan 2 bin 94 devlet okulundan 632’si temizlik desteği almak için Büyükşehir’e başvurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın "Biz temizleriz" dediği okulların sayısı belli oldu. Ulus’un Milli Eğitim Bakanlığı edindiği güncel verilerine göre, Ankara’da 638 ilkokul, 586 ortaokul ve 494 lise bulunuyor. Bunlara ek olarak 376 okul öncesi eğitim kurumu bulunuyor. Bu okullardan 632'si temizlik yardımı için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.

Yavaş, başvurular doğrultusunda okullara çamaşır suyu, yüzey temizleyici, kağıt peçete ve çöp poşeti gibi temizlik malzemelerinin hızla ulaştırıldığını açıkladı. Ayrıca, eğitimin hijyenik bir ortamda sürdürülebilmesi için bu desteklerin devam edeceğini ve çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

gjgjgjj.jpg

632 OKUL BAŞVURMUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentteki okulların temizlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan çalışmanın ayrıntılarını açıkladı. Yavaş, Ankara’daki devlet okullarından 632’sinin temizlik görevlisi ve malzeme desteği için belediyeye başvurduğunu söyledi. Bu başvurular kapsamında okullara çamaşır suyu, yüzey temizleyici, kağıt peçete ve çöp poşeti gibi malzemelerin hızla ulaştırıldığını belirtti.

sdffhgn.jpg

2 BİN 94 OKUL VAR


Milli Eğitim Bakanlığından edindiğimiz verilere göre, Ankara’da toplamda 2 bin 94 devlet okulu bulunuyor. Bu okullar arasında 638 ilkokul, 586 ortaokul ve 494 lise yer alıyor. Okul öncesi eğitim veren kurum sayısı ise 376. Bu okullarda toplamda, 879 bin 420 öğrenci eğitim görüyor. Bu okullar arasından Büyükşehir’e temizlik yardımı için başvuran okulların sayısı ise 632’ye ulaştı. Bu başvurular kapsamında, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın desteğiyle, okullarda hijyen şartlarının iyileştirilmesi ve temizlik malzemesi desteği sağlanması hedefleniyor.

Belediye, okul müdürleri ve öğretmenlerin yapacağı başvurular doğrultusunda temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek. Malzemeler en geç ertesi gün okullara teslim edilecek. Mansur Yavaş, "Biz temizleriz" diyerek eğitimin sağlıklı bir ortamda devam etmesi için çalışmaya kararlı olduklarını vurguladı.

sdfsdsdfsdffsdsf.jpg

ÖNCELİK “ÖĞRENCİ SAĞLIĞI”

Yapmış olduğu açıklama da öğrencilerin sağlığına verdikleri önemi vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Evlatlarımızın sağlığı bizim için her şeyden değerli, onların hijyenik ortamlarda eğitim almalarını sağlamak en büyük önceliğimiz" şeklinde konuşarak, projenin temel amacını net bir şekilde ortaya koydu.

sfdgfhgj.jpg

“SAYININ DAHA DA ARTTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Hijyen malzemesi talep eden okullara yönelik başlattıkları kampanyaya dair sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Yavaş, “Dün tweet atmıştık. Ankara halkına ve bütün Türkiye'ye duyurduk. Diğer belediye başkanlarımız da inşallah aynı şekilde harekete geçer diye. Dün bir mesajla hijyen malzemesi isteyen okulların bize başvurmasını istedik. Sabah itibarıyla tam 496 okuldu. Şu anda sayının daha da arttığını düşünüyorum. Şimdi de kendi içimizde yaptığımız çalışmada Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan arkadaşlarım her hafta en az 50 tane okulu, cumartesi ve pazar olmak üzere temizliğini yapacaklar. Biz izleyemeyiz, yani kent yöneticileri kentte bir problem varsa 'bu görev bizim değil, bunu bakanlığın yapması, bunu hükümetin yapması' diye duyarsız kalamayız” şeklinde ifadelere yer verdi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.