Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 12 kat arttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 12 kat arttı

Meclis'teki kira görüşmeleri sırasında CHP'li Ali Mahir Başarır ve AK Parti'li Osman Gökçek arasında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçeleri üzerinden tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Kiralardaki Zam Sınırının Kaldırılmasının Yol Açacağı Sorunların Araştırılması' başlıklı önergenin görüşüldüğü sırada gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçelerine yönelik sesler yükseldi.

TBMM Genel Kurulu, 'Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Kurulda önergelerin görüşüldüğü sırada ekonomi ve kira sınırının kaldırılması üzerinden tartışma başladı.

OSMAN GÖKÇEK'E SERT İFADELER

AK Parti ve CHP'liler arasında tartışmalar sürerken söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Çok kısa bir şey söyleyeceğim, iki şeye cevap vermek istiyorum. Milletvekillerimiz konuştuktan hemen sonra biz söz almıyoruz. En son konuşmacı maalesef ki AK Parti grubundan onun söylediği konuşmaya, cümlelere cevap veriyoruz. Ekonomiyle ilgili, kira artışlarıyla ilgili, maaşla ilgili dedi ki, 'Biz halkın yanındayız, sokaklardayız.' Yanınızdaki 2 milletvekilinden ne kadar sokakta olduğunuz belli. Birisi ıstakozu Monaco’da paylaşan milletvekili; birisi, onunla büyüyen Osman" ifadelerini kullandı.

GÖKÇEK SÖZ HAKKI İSTEDİ

Başarır'ın sert sözleri üzerine sataşmadan dolayı söz hakkı isteyen Gökçek ise "Daha demin kalktınız, konuştunuz, Sayın Özgür Karabat’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 15 tane ihaleyi aynı firmanın aldığı konusunda da çıkın burada bir cevap verin. Üçüncüsü, suya, 'Bedava' dediniz seçimlerde, suya zam yaptınız. Ulaşıma, 'Bedava' dediniz, ulaşıma zam yaptınız. Öğrencilere, 'Ya, bütün öğrenciler, merak etmeyin, bütün öğrenciler bedava binecek otobüslere' dediniz, ona zam yaptınız. Üstüne, kalktınız, 180 milyar TL İstanbul Büyükşehir Belediyesini borçlandırdınız. Hiç bu konulardan çıkıp burada bahsetmiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN BÜTÇESİ

Gökçek'in sözlerinin ardından Ali Mahir Başarır da şöyle karşılık verdi:

"Şimdi, bakın diyor ki 'İstanbul ve Ankara'da belediyenin bütçeleri 12 kat arttı.' Artar çünkü baban gibi bir belediye başkanı yok. Bütçeyi artıran, halka veren belediye başkanları var. O bütçe 12 kat artar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.