Ankara Büyükşehir Belediyesi riskli görülen 7 ilçeye bağımlılıkla mücadele merkezi açacak
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, “Başkentte 7 ilçe riskli konumda. Buralara bağımlılıkla mücadele merkezleri kuracağız. Gençlerimizi tehdit eden hastalığa karşı mücadele verilmesi gerekiyor” dedi.
Yeşilay tarafından geliştirilen “Bağımlılıkla Mücadele” programı, Türkiye'de tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplum sağlığına zarar veren hususlarla mücadeleyi hedefleyen önemli bir inisiyatif konumunda.
Program ile birlikte bağımlılıkların önlenmesi ve toplum farkındalığının artırılması hedefleniyor. Çalışmalar kapsamında her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye ve 3 milyon yetişkine ulaşılıyor.
ABB ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi de Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde bağımlılıklar ile mücadele konusunda çalışmalarına hız verdi.
Yakın zamanda Başkanlık ile Yeşilay Ankara Şubesi arasında bir protokol imzalandı. Önümüzdeki tarihlerde Yeşilay bünyesindeki YEDAM eğiticileri ile birlikte Ankara’nın tüm ilçelerinde farkındalık eğitimleri yapılacak.
7 İLÇEYE 7 MERKEZ
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, bağımlılığı dünyayı tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olarak gördüklerini söyledi.
Ünsal şöyle konuştu: “Gençliğimizi, çocuklarımızı tehlikeye atan bu hastalığa karşı ciddi bir mücadele vermek gerekiyor. Madde bağımlılığı ve özellikle gençlerimizi tehdit eden davranışsal bağımlılıklar ile savaşmak için Yeşilay ile bir protokol imzaladık.
14 Kasım’da uluslararası bir panel düzenliyoruz. Bağımlılıklarıntedavisi ilerehabilitasyonu konuları işlenecek. Buna paralel olarak bağımlılıkla mücadele Başkentte 7 ilçe riskli olarak gösteriliyor. Bu ilçelerin tümüne bağımlılıkla mücadele merkezleri kuracağız”
DAVRANIŞSAL BAĞIMLILIK NEDİR?
Fiziksel bir maddeye dayandırılamayan bağımlılıklar davranışsal bağımlılık olarak tanımlanmaktadır.
Davranış tabanlı bağımlılıklar; oyun, bilgisayar, televizyon, kumar vb. bağımlılıklar ile insan-makine etkileşiminin kurulduğu teknolojik bağımlılıkları kapsamaktadır.
100 BİN AİLE HEDEFİ
2 yılda 100 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Ünsal, “Bünyemizdeki hekim, psikolog, sosyolog ve hemşireler ile çalışan bir ekip bu işi yürütecek. Daha çok kişiye ulaşmak istiyoruz.
Başkanımız Mansur Bey’e bu işe başlamak istediğimizi aktardığımızda destek verdi. Onun destekleri ile birlikte Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın himayesinde çalışmalar sürüyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.