Ankara Büyükşehir Belediyesi haşerelere savaş açtı
Ankara Büyükşehir Belediyesi yıl boyu periyodik olarak gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarına havaların ısınmasıyla birlikte hız verdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, sinek ve haşereyle mücadelede en doğru zaman olan larva döneminde yoğunlaştırdığı çalışmalarla zararlı canlıların üremesinin önüne geçiyor.
200 PERSONELDEN OLUŞAN 63 EKİPLE DİP KÖŞE İLAÇLAMA
Haşereyle mücadele ederken muhtelif yerlerde dezenfekte çalışmalarını da titizlikle sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 200 personelden oluşan 63 ayrı ekiple çalışmalarına devam ediyor.
Ekipler özellikle Başkentlilerin son günlerde yoğun ilgi gösterdiği Altınpark, Mogan, Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi gibi rekreasyon ve mesire alanlarında ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
25 İLÇEDE ETKİN MÜCADELE
25 ilçeyi kapsayan 313 bin hektarlık alanda etkin bir mücadele gerçekleştirilirken, vektör üremesine müsait olan alanları tespit ederek, ilaçlama işlemi gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda fosseptik, rögar, pazar yerleri, terk edilmiş binalar, hayvan besihaneleri, parklar, göl, baraj, sulak ve yeşil alanların yanı sıra kamu kurumlarının kapalı alanları gibi vektör üreme potansiyeli olan yerlerde ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor.
VEKTÖRLERDEN BULAŞABİLECEK HASTALIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Taşıdıkları bakterilerle; sıtma, tifo, tifüs, kene gibi birçok hastalığı insanlara bulaştırabilen haşerelerle etkili bir şekilde mücadele eden Büyükşehir, insan sağlığı için ciddi sağlık sorunlarının yaşanmasının da böylece önüne geçiyor.
ZARARSIZ CANLILAR KORUNUYOR
Haşereler kontrol altına alınırken bir yandan da ekolojik dengeye ve doğadaki diğer canlılara zarar vermeden bilimsel metotlarla mücadele sürdürülüyor. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik yöntemlerle desteklenen "Entegre Vektör Mücadele Programı" etkin bir şekilde uygulanıyor.
Bu program kapsamında sahada gözlem istasyonları kurularak; haşere türü, popülasyon yoğunluğu ve zamanları gibi veriler dikkate alınarak uygun ilaç seçimi yapılıyor. Haşerelerle mücadelede istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ilaçlar kullanılıyor.
VATANDAŞLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR
Haşereyle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğüne dikkat çeken yetkililer, apartman arasındaki boş alanlara çöpünü atmamalarını, ağzı açık bir şekilde su depolamamalarını, fosseptik ve kuyu benzeri depoların sinek girmeyecek şekilde ağzının kapalı olmasına özen göstermeleri gerektiğini hatırlattı.
GÜNÜN HER SAATİ İLAÇLAMA HİZMETİ
Vatandaşların talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, ev ve iş yerlerinin yanı sıra apartman boşluklarını da belli bir ücret karşılığında ilaçlıyor.
Büyükşehir yetkilileri, Başkentlilerin, 384 66 10-11-12 numaralı telefondan günün her saati ilaçlama desteği alabileceği bilgisini verdiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.