Ankara Bitki Evleri nerede, nasıl gidilir, içinde neler var?

Ankara Bitki Evleri nerede, nasıl gidilir, içinde neler var?

İlk şubesi 2011 yılında Altınpark Aydınlıkevler girişinde açılan Ankara ANFA Bitki Evleri yoğun ilgi görüyor. İçerisinde binlerce çeşit ürün bulunduran Bitki Evleri merak ediliyor. Peki, Ankara Bitki Evleri nerede, nasıl gidilir, içinde neler var?

2011 yılından itibaren Ankara Altınpark Aydınlıkevler girişinde hizmet vermekte olan Altınpark Bitki Evi, Başkent'in en renkli duraklarından birisi olma yolunda ilerliyor. Peki, Ankara Bitki Evleri nerede, nasıl gidilir, içinde neler var? Tüm detaylar haberimizde.

Altınpark Aydınlıkevler girişinde 2011 yılından itibaren hizmet veren Altınpark Bitki Evi, 1600 metrekarelik alanda iki binden fazla ürün çeşitliliği ile başkentlilerin ilgi odağı oldu. Bitki evinde tüm bakım-danışmanlık ve uygulama çalışmalarını ise Ankara Büyükşehir Belediyesi adına ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Ltd. Şti. teknik personeli yürütüyor.

DIŞ VE İÇ MEKANA UYGUN SATIŞ İMKANI

Altınpark’ın Aydınlıkevler’e yakın olan giriş kapısının bitişiğinde her mevsim ve her bütçeye uygun bitki yetiştirme ve satma amacıyla kurulan Anfa Bitki Evi'nde yıl boyu mevsimsel değişime göre dış mekan ve iç mekana uygun ev, balkon ve bahçeye dair her türlü bitki, toprak, saksı ve aksesuar satışı yapılabilirken, Başkentliler kaliteli ürünlere uygun fiyatla ulaşmanın imkanını yakalıyor. Bitki evinin gelirleri ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne gidiyor.

ankara-bitki-evleri-nerede-nasil-gidilir-icinde-neler-var.jpg

ALTINPARK BİTKİ EVİ'NDE NELER VAR?

Bitki evinin içerisinde ardıç ağaçları, nar bonsai, orkide, dağ kekiği, biberiye, gül gibi birçok çiçekli ya da çiçeksiz bitki yer alırken, ayrıca teraryuma ilgi duyanlar için teraryumların hazırlandığı ve sergilendiği küçük, camdan bir ev bulunuyor. Satın alınan bitkiler için vatandaşlar doğru saksı ve toprak konusunda yardım alma şansına sahip, bunun yanında hediye de hazırlatabiliyor. Yılın bazı dönemlerinde ise katılımcılara hobi bahçesi eğitimleri veriliyor.

ALTINPARK'A İLGİ ARTIYOR

Ankara'nın en büyük parklarından birisi olan Altınpark, 640.000 m² alana sahip. 1991 yılında kurulan Altınpark'ın yüzde seksen beşini ise yeşil alan ve gölet oluşturuyor. Bir zamanlar şikayet konusu olan güvenlik sorunu ise çözüleli uzun zaman oluyor. Etkinlik çeşitliliğinin artması ile de her geçen gün parka olan ilgi artıyor.

ankara-bitki-evleri-nerede-nasil-gidilir-icinde-neler-var-2.jpg

ALTINPARK'IN İÇİNDE NELER VAR?

Altınpark Bitki Evi'ne de ev sahipliği yapan Altınpark'ın içerisinde fuar merkezi, mini golf sahası, mini gezi treni, çay bahçeleri, at binme alanı, sünnet ve düğün yemeği vermek amacıyla oluşturulan restoranlar, İtalyan ve Çin mutfağı restoranları ve özellikle yeni evlenen gelin ve damatlar için dış mekan çekimi gibi alanlar mevcut.

ALTINPARK'A NASIL GİDİLİR?

Ankara'nın en gözde parklarından Altınpark'a isteyenler araçlarıyla gidebilirken, aracı olmayanlar ise Kızılay-Ulus güzergahından 114, 408, 413, 317 numaralı birçok Aydınlıkevler otobüsü ile Altınpark’a ulaşım sağlayabilir.

ankara-bitki-evleri-nerede-nasil-gidilir-icinde-neler-var-001.jpg

İKİNCİ ŞUBE MOGAN PARK’TA AÇILDI

ANFA Bitki Evi, Altınpark’tan sonra ikinci şubesini ise Gölbaşı Mogan Park’ta açtı. Papatyadan minyatür güle, camgüzelinden 11 ay çiçeğine, paşa kılıcından sümbüle birçok bitki envanterinin olduğu Gölbaşı Mogan Park Bitki Evi, Karşıyaka Mahallesi Mogan Rekreasyon Alanı içinde Küme Evleri 17 numarada hizmet verirken, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü saat 08:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

GÖLBAŞI MOGAN PARK’A NASIL GİDİLİR?

Gölbaşı Mogan Park içindeki Bitki Evi’ni ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, toplu taşıma hatları olan 177, 108 ve 182 numaralı otobüsleri tercih edebilirler. Minibüs ile ulaşım sağlamak isteyenler ise Güvenpark’ın içinde yer alan dolmuş hatları ile Gölbaşı Mogan Park’a gidebilirler.

ankara-bitki-evleri-nerede-nasil-gidilir-icinde-neler-var-002.jpg

ÜÇÜNCÜ 30 AĞUSTOS ZAFER PARKI’NDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Bitki Evi, yoğun taleplerin gelmesi nedeniyle Bitki Evlerinin üçüncüsünü 30 Ağustos Zafer Parkı’nda hizmete açtı. 30 Ağustos Parkı girişi 17. Sokak Söğütözü Çankaya adresinde yer alan ANFA Bitki Evi, haftanın 7 günü 08.00-18.00 saatleri arasında açık. Vatandaşlar tarafından beğeniyle ziyaret edilen 30 Ağustos Zafer Parkı Bitki Evi’nde menekşeden kaktüse, kasımpatından para çiçeğine kadar farklı bitki türleri Başkentlilerle buluşuyor.

30 AĞUSTOS ZAFER PARKI’NA NASIL GİDİLİR?

2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan parka birçok alternatif ile gidilebilmektedir. Beştepe üzerinden 159, 339-7, 479 ve 548 numaralı otobüslerle, Mevlana Bulvarı üzerinden geçen 114-2, 178-3, 300, 339, 419, 391, 450, 479, 486, 488 numaralı otobüslerle Emek durağında inerek, minibüslerle gitmek isteyenler için ise AŞTİ durağında inerek ulaşım sağlanmaktadır.

ankara-bitki-evleri-nerede-nasil-gidilir-icinde-neler-var-003.jpg

ETLİK ZEYNEPÇİK PARKI BİTKİ EVİ

Halil Sezai Erkut Caddesi ve Ayvalı Caddesi arasında yer alan Etlik Zeynepçik Parkı, yeni açılan Etlik Şehir Hastanesi Kuzey sınırlarına bitişik konumda bulunur. Zeynepçik Parkının %60’ı geniş yeşil alanlardan oluşmaktadır. 2000 yılında yapımına başlanan ve 2001’de açılan 57.065 m2 alana sahip parkta ANFA Bitki Evlerinin dördüncüsü geniş bitki yelpazesi ile meraklılarını bekliyor.

ZEYNEPÇİK PARKI’NA NASIL GİDİLİR?

Metro’yu tercih edecek ziyaretçiler, İvedik Metro istasyonunda inerek 207-208 numaralı otobüslere binebilir ya da Keçiören – Ostim Minibüslerine binebilirler. Keçiören yönünden gelecekler ise 414 numaralı otobüse ya da Keçiören – Ostim Minibüslerine binebilirler.

ankara-bitki-evleri-nerede-nasil-gidilir-icinde-neler-var-004.jpg

BATIKENT BİTKİ EVİ TAM NOT ALDI

ANFA Bitki Evlerinin beşincisi Batıkent’te açılırken Batıkentliler, iç ve dış mekanı süsleyecek birbirinden renkli ve güzel çiçek ve bitki türlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bitki evlerinin beşincisi olan Batıkent Bitki Evi, İlkyerleşim Mahallesi 1904.Cadde No: 20 Batıkent/Yenimahalle adresinde bulunuyor ve haftanın 7 günü saat 08:00-20:00 saatleri arasında ise ziyaretçilerini bekliyor.

BATIKENT BİTKİ EVİ’NE NASIL GİDİLİR?

Batıkent Bitki Evi Batıkent İlk yerleşim Mahallesi Kılıçarslan Caddesi No:2/1 Yenimahalle/ANKARA adresinde hizmet veriyor. Batıkent Bitki Evi’ne gitmek isteyen vatandaşlar 232, 291, 292, 297-7, 536 toplu taşıma hatlarıyla İlkyerleşim Mahallesi Batıkent'e gidilebilir.

ankara-bitki-evleri-nerede-nasil-gidilir-icinde-neler-var-005.jpg

ALTINCI ŞUBE ÇUKURAMBAR’DA AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Bitki Evi, hizmet alanını genişletmeye devam ediyor. Bitki evlerinin altıncısı Çukurambar’da açıldı. Altınpark, Mogan Parkı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Etlik Zeynepcik Parkı ve Batıkent’ten sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılan Çukurambar Bitki Evi, iç ve dış mekanları süsleyecek birbirinden güzel çiçek ve bitki çeşitlerini uygun fiyatlarla Başkentlilerle buluşturuyor.

ÇUKURAMBAR BİTKİ EVİ NEREDE NASIL GİDİLİR?

Çukurambar Bitki Evi, Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:20 Çankaya adresinde hizmet vermeye başlarken, haftanın 7 günü saat 08:00-22:00 arasında ziyaretçilerini bekliyor. Vatandaşlar 193, 411-7, 482-7, 528-3, 611 toplu taşıma hatlarıyla Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde yer alan Çukurambar Bitki Evi'ne gidilebilir. Bitki Evi’nde seramik atölyesi de yer alırken, atölyede yapılan seramikler satışa da sunuluyor. İçinde Âlâ Kafe isminde bir de kafesi bulunan Bitki Evi’nde ziyaretçiler mis kokulu bitkiler eşliğinde kahvelerini yudumlayabiliyorlar.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.