Ankara Beypazarı arası kaç km? Ankara Beypazarı arası kaç saat? Ankara’dan Beypazarı’na hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Beypazarı arası kaç km? Ankara Beypazarı arası kaç saat? Ankara’dan Beypazarı’na hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Kökeni Bizans İmparatorluğu’na dayanan, eski adı ‘Lagania’ olan Beypazarı’na nasıl gidilir, Ankara-Beypazarı arası kaç km ve Ankara’dan Beypazarı’na hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Beypazarı ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Bizans ve Osmanlı dönemlerinden taşıdığı izler bakımından tarih kokan Beypazarı’na nasıl gidilir, Ankara-Beypazarı arası kaç km ve Ankara’dan Beypazarı’na hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Beypazarı’na seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Beypazarı arası kaç km? Ankara’dan Beypazarı’na hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Beypazarı’na gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara-beypazari-arasi-kac-km-1.jpg

ANKARA-BEYPAZARI ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Beypazarı merkezi, 102 kilometredir. Ankara Bulvarı ve Ankara Yolu güzergâhında gidildiğinde 102 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla, trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 1 saat 21 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN BEYPAZARI’NA GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Beypazarı’na gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Beypazarı’na giden EGO otobüsleri Sincan ilçesine kadar geliyor. Ulus ve Sıhhiye’ye gelecek vatandaşlar Sincan’dan aktarma yapabiliyor. Ankara’dan Beypazarı’na giden EGO otobüsünün numarası 548’dir. 548 numaralı Beypazarı EGO otobüsleri Beypazarı’ndan gelerek Sincan’a ulaşıyor. Sincan’dan sonra tekrar Beypazarı’na gidiyor.

Ankara-Beypazarı arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 35 TL, öğrenci biniş 19 TL’dir. Ayrıca Ankara-Beypazarı arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

ankara-beypazari-arasi-kac-km-2.jpg

BEYPAZARI’NA GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.
İlçe garajlarına gidecek yolcular, Beypazarı’na servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Beypazarı merkezine kadar ulaşıyor. Servis ücretleri ise tam bilet 56 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 35 TL’dir.

ANKARA-BEYPAZARI ARASI YOL TARİFİ

Ankara Beypazarı arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Beypazarı arası yol tarifi için tıklayınız.

ankara-beypazari-arasi-kac-km-3.jpg

BEYPAZARI’NDA GEZİLECEK YERLER

Beypazarı tarihsel olarak önemli kültür merkezlerinden beridir. İçerisinde Bizans ve Osmanlı dönemlerinden izler taşır. Dolayısıyla hem tarihiyle hem kültürüyle hem de görsel güzellikleriyle hafta sonu gezilerinde önemli rotalardan biri.

İnsanlar yöresel lezzetleri tatmak ya da gezilecek yerleri görmek için Beypazarı’nı tercih edebiliyor. Beypazarı’nda gezilecek yerler, Kurşunlu Cami, Beypazarı Tarih Ve Kültür Evi, Beypazarı Kent Tarihi Müzesi, Suluhan Nasuh Paşa Hanı, İnözü Vadisi, Alaaddin Sokak, Hıdırlık tepesi ve Yaşayan Müze’dir. İnsanlar bu noktaları gezerek güzel anlar yaşayıp, güzel anılar biriktirebilir.

ankara-beypazari-arasi-kac-km-4.jpg

BEYPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, 1968 senesinde Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okulları doğduğu ilçe olan Beypazarı’nda tamamlayan Kaplan, lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Eğitim hayatını bitirdikten sonra çalışmaya başlayan Tuncer Kaplan önemli kurum ve kuruluşlarda görevler yürüttü.

Siyasete 1993 yılında giren Kaplan, Refah Partisi teşkilatlarında görev aldı. AK Parti’den ilçe başkanlığı da yapan Tuncer Kaplan, 30 Mart 2014 seçimlerinde ilk kez Beypazarı ilçesinde Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Yüzde 52 gibi bir oy oranı ile başkan olarak seçildi. Son olarak 2019 yerel seçimlerinde de Beypazarı’ndan başkan adayı olan Kaplan, halkın çoğunluğunun oylarını alarak bir kez daha belediye başkanı seçildi. Hali hazırda Hacı Bayram-ı Veli Üniversitesi’nde Siyasal İletişim alanında yüksek eğitimine devam eden Tuncer Kaplan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.