Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara gazetemize konuştu

Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara gazetemize konuştu

Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, Ankara’da bulunan 100’e yakın bay bayan karma kuaför salonunun olduğunu belirterek karışıklığı önlemek adına bayan kuaförlerinin de Pazar günü tatil yapmasını talep etti.

Ankara’da bütün odalara bağlı berberler yeni yılın ilk gününden itibaren Pazar günü tatil yapacak. Ankara Berberler Odası’nın çalışmaları ile Ankara’da berberlerin Pazar günü tatil yapması kanunen yürürlüğe girdi. Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, berber esnafının yasalaşan Pazar tatilini gazetemiz Haber Müdürü Âdem Orman’a anlattı. Kara, “2023 Ocak ayının ilk gününden itibaren artık bağlı olduğu meslek odası fark etmeksizin berber dükkânlarının Pazar günleri açık olmaları kanun gereği yasak. Özel günlerde Valilikten izin alarak dükkânlarımızı Pazar günü de açacağız. Artık Ankara’daki bütün meslektaşlarımız hafta tatillerini Pazar günü yapacak”dedi. Ayrıca Başkan Kara Ankara’da bulunan 100’e yakın bay bayan karma kuaför salonunun olduğuna dikkat çekerek, esnaf içinde birlik ve beraberliğin bozulmaması adına bayan kuaförlerinin de Pazar günü tatil yapması gerektiğini söyledi.

whatsapp-image-2022-12-25-at-09-35-02-1.jpeg

25 İLÇEDE DENETİMLER YAPILACAK

Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, “Daha önce de Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile Valiliğe yazı gönderilerek berber ve kuaförler haftada bir gün izin yapıyordu. İzin günü Pazar günü olarak belirlenmişti. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karar ile 2023 yılının ilk gününe kadar karara erteleme geldi. 2023 Ocak ayının ilk gününden itibaren artık Pazar günleri berber dükkânlarının açık olmaları kanun gereği yasak. Özel günlerde Valilik’ten izin alarak dükkânlarımızı Pazar günüde açacağız. Şuan alınan karar ile Ankara’da 25 ilçede tüm odalara bağlı bütün berberler Pazar günleri kapalı olacak. Bütün belediyelere yazı gitti. Zabıta birimlerine yetki verilerek denetlemeler yapılacak. Bizde Berberler Odası olarak yeni yılın ilk haftası bütün ilçe belediye başkanlarımızı ziyaret ederek onlardan bu konuda bizlere yardımcı olmasını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-b4187182144b6cbf8ebc03b32a23a81b.jpg

AMAÇ DÜZENLİ VE TERTİPLİ OLUNMASI

Oda Başkanı Kara, Ankara’da 100’ yakın bay bayan karma kuaför salonu olduğuna dikkat çekerek esnaf arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak adına kadın kuaförlerinin de Pazar günü kapalı olmasını istedi. Kara, “Ankara genelinde zaten birçok dükkânımız Pazar günleri kapalıydı. Bazı belediyeler ‘Pazar günü kapalı olacak şeklinde kanun yok kapatamıyoruz’ diyorlardı artık kanunda çıktı. Burada sıkıntı şu, Ankara’da 100’e yakın bay bayan ortak kullanılan salonlar var. Bu alınan karar ileriki yıllarda da geçerli olacağı için gelecek yıllarda 100 ile ifade edilen sayı binler ile ifade edilecek. Onun için Ankara’da bayan kuaförlerinin de bizim gibi Pazar günleri kapalı olmalıdır. Berberler Pazar günü kadın kuaförleri Salı günü kapalı olunca bu karma salonlarımızda sıkıntılar yaşayacağız. Bu karar esnaf arasındaki haksız rekabeti kaldırmak daha düzenli ve tertipli olabilmek için alındı. Bu düzeni sağlamak için kadın kuaförlerinin de bizim gibi Pazar günü kapalı olmalı diyoruz” şeklinde konuştu.

thumbs-b-c-72bb222722dbdabb48e29d9158e41fc6.jpg

MESLEKTAŞLARIMIZ KARARA RİAYET ETMELİ

Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, esnafımıza sizin aracılığınızla çağrı yapmak istiyorum diyerek son olarak şunları söyledi; “İlk zamanlar biraz sancılı olabilir. Ben açarım diye karara uymayan esnaflar olacaktır. Ama inanıyorum ki biz onlarla uğraşa uğraşa kararlı olduğumuzu göstereceğiz. Bu kararlılık ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Meslektaşlarımızı sağduyuya çağırıyorum. Biz kararı esnaf içinde birlik ve beraberlik olsun diye aldık. Haftada bir gün izin yapmak çoluğuna çocuğuna zaman ayırmak berberlerinde hakkı bu karar bizimde insan olduğumuzu hatırlatacak. Ben bütün meslektaşlarımdan kararlı bir şekilde bu konuya sahip çıkarak karara uymalarını istiyorum.”

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum