Ankara Bala arası kaç km? Ankara Bala arası kaç saat? Ankara’dan Bala’ya hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Ankara Bala arası kaç km? Ankara Bala arası kaç saat? Ankara’dan Bala’ya hangi numaralı EGO otobüsü gider?

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bala milletvekili olmasından dolayı Ankara ve Türk milletinde önemli bir yeri olan Bala’ya nasıl gidilir, Ankara-Bala arası kaç km ve Ankara’dan Bala’ya hangi numaralı EGO otobüsleri gider?

Ankara’nın Bala ilçesi gerek tarihi ve kültürel özellikleri gerekse de gezilecek yerleri bakımından tercih edilebiliyor. İnsanlar ise Bala’ya nasıl gidilir, Ankara-Bala arası kaç km ve Ankara’dan Bala’ya hangi numaralı EGO otobüsleri gider? Sorularını merak ediyor.

Şahsi araçlarla yapılan yolculukların yanı sıra EGO ve halk servisleri gibi toplu taşıma araçlarıyla da Bala’ya seyahat edilebiliyor. Peki, Ankara-Bala arası kaç km? Ankara’dan Bala’ya hangi numaralı EGO otobüsü gider?

İşte Ankara’dan Bala’ya gidecek olan insanların tüm merak ettikleri:

ankara-bala-arasi-kac-km-1.jpg

ANKARA-BALA ARASI KAÇ KM?

Ankara merkezinden Bala merkezi, 70,2 kilometredir. D750 veya D260 kara yolu güzergâhından gidildiğinde 70,2 kilometre mesafedeki yolculuk şahsi araçla trafiğin durumuna bağlı olmakla beraber ortalama 57 dakika sürüyor.

ANKARA’DAN BALA’YA GİDEN EGO OTOBÜSLERİ, SEFERLERİ VE FİYATI?

Ankara merkezinden Bala’ya gitmek isteyen vatandaşlar EGO otobüsleri ile gitme şansına da sahip. Ankara’dan Bala’ya giden EGO otobüsünün numarası 178-1’dir. 178-1 numaralı Bala EGO otobüsleri Bala’dan gelerek AŞTİ’den devam ediyor ve sonra tekrar Bala’ya gidiyor.

Ankara-Bala arası EGO seferlerinin ücretleri ise tam biniş 30 TL, öğrenci biniş 15 TL’dir. Ayrıca Ankara-Bala arasında yolcu taşıyan EGO otobüslerinin günde belirli bir sefer sayısı bulunmuyor.

ankara-bala-arasi-kac-km-2.jpg

BALA’YA GİDEN İLÇE MİNİBÜS DURAKLARI NEREDE? FİYATI NE?

Daha önce Ankara’dan ilçelere Etlik eski garajlardan yolcu taşınıyordu. Sonra İskitler’e alınan ilçe garajları Ekim 2022 yılından beri yeni adresinde yolcu taşıyor. Yenimahalle ilçesinde bulunan ilçe garajlarının tam adresi, Gazi Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı 57/A Yenimahalle/Ankara’dır.

İlçe garajlarına gidecek yolcular, Bala’ya servislerle gidebiliyor. İlçe terminalinden kalkan otobüs, Konya Yolu güzergâhını takip ederek Bala’ya ulaşıyor. Servis ücretleri ise tam bilet 35 TL, EGO öğrenci kartı bulunan öğrencilere ise 19 TL’dir.

ankara-bala-arasi-kac-km-3.jpg

ANKARA-BALA ARASI YOL TARİFİ

Ankara Bala arası yol tarifine sitedeki linkten ulaşabilirsiniz. Ankara-Bala arası yol tarifi için tıklayınız.

BALA’DA GEZİLECEK YERLER

Bala iklim koşu bakımından yazları sıcak ve kurak, kışları ise karlı ve soğuk bir ilçedir. Hatta Ankara’nın en soğuk ilçelerinden biri olarak bilinir. Bala, hem yazın hem kışın gerek yeşilliği ile gerekse de kültür ve tarihi önemiyle gezilebilecek önemli gezi noktalarından biri.

Bu noktada Bala ilçesinde; Beynam ormanları, Aliasos Antik kenti, Kesikköprü Barajı tarihi ve kültürel ve görüntü olarak muhteşem noktaların başında geliyor. Dileyen vatandaşlar bu noktaları gezerken güzel anlar yaşayıp, unutamayacağı anılar biriktirebilir.

ankara-bala-arasi-kac-km-4.jpg

BALA BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, 1967 senesinde Ankara’nın Bala ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulunu Keçiören’de tamamlayan Buran, lise eğitimini Aydınlıkevler Ticaret Lisesi’nde aldı. İlk ve orta dereceli okulları bitirdikten sonra lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nde aldı. İşletme Fakültesi’nden mezun olan Ahmet Buran 1992 yılında Devlet İstatistik Kurumu’nda çalışma hayatına başladı.

Çeşitli il ve ilçelerde önemli görevler yürüttü. 2002-2006 yılları arasında İstatistik Spor Kulübü’nde başkanlık yaptı. YURTKUR’un farklı birçok yurdunda öğrenci yurdu müdürlüğü yaptı. Dernek, federasyon ve STK’larda da yöneticilik yapan Buran, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ak Parti’den Bala Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Seçimlerde halkın çoğunluğunun oyunu alan Ahmet Buran Bala Belediyesi Başkanı seçildi. Aynı zamanda Buran, evli ve 2 çocuk babasıdır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.