Anadolu Yayıncıları Federasyonu eski Bakan Derya Yanık’ı konuk etti

Anadolu Yayıncıları Federasyonu eski Bakan Derya Yanık’ı konuk etti

Anadolu Yayıncılar Federasyonu, Anadolu Sohbetleri’nde Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Derya Yanık’ı konuk etti. Eski Bakan Yanık, konuşmasında medyanın günümüzdeki rolünden ve güncel olaylardan söz etti.

Program açılışı sabah kahvaltısı ile başladı. Kahvaltının ardından başlayan etkinlik, Anadolu Yayıncıları Federasyonu Sinan Burhan’ın açılış konuşması ve sözü Bakan Yanık’a vermesiyle devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Derya Yanık, konuşmasının başında İstanbul'da yaşadığı hafta hayatını kaybettiği 19 yaşındaki iki genç kıza değindi.

anadolu-2.jpg

Yanık, Ayşenur Halil'in ailesini ziyaret ettiğini ve ailesinin kızlarının erkek arkadaşlarından haberdar olmadığını ve böyle bir insanla arkadaşlık ettiğinden haberlerinin olmadığını aktardı.

anadolu-3.jpg

SOSYAL MEDYANIN GENÇLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Eski Bakan, konuşmasında sosyal medyanın canlılığının üzerindeki olumsuz etkilere dikkat çekti. Sosyal medyanın gençlerin davranışları, düşünce yapılarını ve sosyal özelliklerinin nasıl şekillendiği konusunda endişelerini dile getirdi.

anadolu-4.jpg

Bu bağlamda ailelerin ve eğitimcilerin sosyal medya kullanımı konusunda daha gizli ve dikkatli olmaları vurgulandı.

anadolu-5.jpg

YENİ MEDYA VE HABERCİLİK

Yanık, yeni medya platformlarının geleneksel medyadan farklı özellikleri ve bu platformlarda yapılan haberciliğin dikkat edilmesi gereken noktaları da ele aldı. Hızlı bilgi artışının ve anlık paylaşımların yaygınlaştığı bu dönemde, doğru ve etik haberciliğin öneminin arttığı vurgulandı. Derya Yanık, bu önemli açıklamalarıyla, gençlik, sosyal medya ve habercilik alanlarında toplumsal farkındalığı artırmayı hedefledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.