Amik Ovası nerede? Amik Ovası hangi şehirde?

Amik Ovası nerede? Amik Ovası hangi şehirde?

İslam dini açısından önemli bir yere sahip olan Amik Ovasının nerede olduğu insanlar tarafından merak ediliyor. Peki, Amik Ovası nerede? Amik Ovası hangi şehirde?

Kıyamet kopmadan evvel Müslümanlar ve gayri Müslümanlar arasında yapılacak olan savaşın yapılacağı yer olarak söylenen Amik Ovası, insanlar ve Müslümanlar tarafından merak edilen bilgiler arasında yer alıyor. İnsanlar nerede yer aldığını araştırırken, sürekli Amik Ovası nerede? Amik Ovasında ne olacak? Amik Ovası hangi şehirde? Gibi soruları araştırıyor. Peki, Amik Ovası nerede? Amik Ovası hangi şehirde? Tüm detaylar haberimizde:

AMİK OVASI NEREDE?

Amik Ovası büyüklük olarak geniş sınırlara sahip verimli bir arazi olma özelliği taşıyor. Konumu yer olarak Akdeniz bölgesindedir. Şehir olarak Hatay şehri sınırları içerisinde yer alan Amik Ovası, çok verimli arazileri içerisinde barındırır. Amik Ovasının üzerinde önceleri küçük bir göl bulunuyordu. Ancak Devlet Su İşleri (DSİ) 1974 senesinde çeşitli çalışmalarla beraber bu gölün kurutularak alanın tarıma açık hale getirilmesini sağladı. Ayrıca Amik Ovası üzerinde bulunan Roma İmparatorluğu döneminden kalma bir taş köprü vardır. Bu köprü, daha sonraları yenilense de yine de tarihi açıdan önemini koruyan nadide eserlerden biridir.

SAVAŞ YAPILACAK

İslam dininde Deccal denilen büyük fitneden bahsedilirken, İslam Peygamberi Muhammed'den önceki bütün peygamberlerin ümmetlerine bundan bahsettiğini bildirilmiştir. Deccal, dünyaya şeri hâkim kılmak için savaşacak ve Rablık iddiasında bulunacaktır. İslam kaynaklarına göre 70 bin Yahudinin Deccal'e tabi olacağı yazılır. Deccal'in çıkışı ve İsa'nın ikinci defa yeryüzüne inmesinden önce Mehdi'nin çıkışı olacaktır. Bu çıkışın hemen öncesinde çok büyük ve çok kanlı bir savaş olacaktır. Bu savaşın gerçekleşeceği yer atların diz kapaklarına kadar kana gömüleceği haber verilen Amik Ovası'dır. Burada 80 tümen İslam ordusu ile 80 tümen küfür ordusunun yani bir milyona bir milyonluk iki ordunun birbirleriyle savaşacağı inanılmaktadır. Bu ordunun komutanlığını Mehdi yapacak fakat kendisinden çok az kişi haberdar olacaktır.

haber-1.jpg

Bedirhan Şahin - gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.