Amerika peşmergeden vazgeçemiyor: Pentagon’dan müttefik açıklaması

Amerika peşmergeden vazgeçemiyor: Pentagon’dan müttefik açıklaması

Pentagon Sözcüsü General Patrick Ryder, ABD’nin IŞİD’in yeniden canlanmasını önlemek için Irak Hükümeti ve Peşmerge dahil bölgedeki diğer gruplarla çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Ryder, peşmerge için müttefik ifadesini kullandı.

Pentagon Sözcüsü General Patrick Ryder, ABD’nin IŞİD’in yeniden canlanmasını önlemek için Irak Hükümeti ve Peşmerge dahil bölgedeki diğer gruplarla çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. Ryder, peşmerge için müttefik ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentegon) Sözcüsü General Patrick Ryder dün haftalık basın brifinginde IŞİD’in yeniden canlanmasını önlemek için ABD askerlerinin bölgedeki müttefikleri ile çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

2-002.jpg

NATO’DAN NE HABER?

General Ryder “IŞİD tehdidi konusunda Irak hükümeti ve Peşmerge dahil bölgedeki diğer ortaklarımızla yakın çalışmaya devam edeceğiz. Yapmamız gereken, geçmişte de gördüğümüz gibi grubun yeniden ortaya çıkmamasını ve IŞİD'in yeniden örgütlenmesini engellemek ve ortaklarımızın tamamen yenilgiye uğratılmasını sağlama becerisine sahip olmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin peşmerge ile bu denli içli dışlı olması "NATO’dan ne haber?" sorularına yol açtı.

Nisan ayı başlarında Irak Yüksek Askeri Komitesi ve uluslararası koalisyon Bağdat'ta bir araya gelerek alt komitelerin çalışmalarının sürekliliğini görüştü. Irak hükümetinin bir sözcüsü o dönemde uluslararası koalisyon ile Irak arasındaki ilişkinin niteliğinin gelecekte Irak ile ABD arasında ikili güvenlik ortaklığına dönüşeceğini söylemişti.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.