Altınla ilgili ezber bozan yorum… Sert bir düşüş olur mu?

Altınla ilgili ezber bozan yorum… Sert bir düşüş olur mu?

2024 yılında %28 oranında değer kazanarak yatırımcıları sevindiren altın fiyatları, sert bir düzeltme ile 2.590 dolara kadar düşebilir.

Ekonomist Barış Soydan, altın fiyatlarında yaşanabilecek bu potansiyel düşüşün zamanlamasını ve sebeplerini açıkladı.

Altın Fiyatlarındaki Hızlı Yükseliş

Jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatları tarihi zirvelerini zorlarken, gram altın fiyatı 3.079 TL’yi aşmış durumda. Ancak ekonomist Barış Soydan, son dönemdeki hızlı yükselişin ardından altın fiyatlarında bir düzeltme beklenmesi gerektiğini belirtti. “Her şeyin bir sınırı var,” diyen Soydan, teknik analizlere dayanarak fiyatların 2.590 dolara kadar gerileyebileceğini öngörüyor.

Kritik Düzeltme Seviyeleri

Barış Soydan, altın fiyatlarındaki olası bir düzeltmenin, piyasalarda ciddi olumsuzluklar yaşanması durumunda tetiklenebileceğini söyledi. Soydan’a göre, petrol fiyatlarında ani bir artış veya beklenmedik enflasyon şokları, FED’in faiz indirimlerini durdurma endişeleri gibi gelişmeler, altın fiyatlarında sert bir düşüşe yol açabilir.

Altın Yatırımcıları Dikkatli Olmalı

Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki bu olası gerilemeye karşı dikkatli olmalı. Soydan, olası piyasa gelişmeleriyle birlikte altın fiyatlarının 2.590 dolara kadar düşme ihtimalini göz ardı etmemek gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.